Košarka

RASPADA SE UČESNIK EVROLIGE: Ataman otkrio detalje, a to zanima Zvezdu i Partizan

Veliki problemi za Virtus u finišu sezone, a žele u Evroligu i naredne.

Izvor: MN Press

Turski trener Ergin Ataman oglasio se nekoliko dana nakon što je sa Panatinaikosom osvojio titulu i otkrio koji se evroligaški tim nalazi u potpunom rasulu. Po riječima stručnjaka koji je u debitantskoj sezoni doneo titulu u Atinu, velike probleme ima italijanski Virtus, a igrači već sada pokušavaju da napuste Bolonju, iako sezona još nije gotova.

Po njegovim riječima, menadžeri su se već javili Panatinaikosu i ponudili usluge svojih klijenata, koji nemaju namjeru da ostanu u Bolonji naredne sezone. Pitanje je koga bi aktuelni šampion Evrope mogao da ukrade italijanskom timu, ali je jasno da tamo situacija uopšte nije sjajna - to bi moglo da obraduje Zvezdu i Partizan, kako zbog igrača na tržištu, tako i zbog mjesta u Evroligi.

"Za Virtus Bolonju je važno da vidimo šta će biti sa sponzorom. U italijanskim timovima ima mnogo sjajnih sponzora, ali onda oni odu i timovi dođu u konfuziju i poteškoće. Evroliga je ekonomski veoma teška obaveza, potreban vam je veliki sponzor. Ovih godina Virtus daje sjajnu predstavu u Evroligi, svi rado dolaze da igraju u Bolonji, ali moramo da vidimo šta će biti sa sponzorom. Ako u Milanu nema gospodina Armanija, kako će Olimpija upravljati budžetom? Ako se Segafredo povuče, isto pitanje bi važilo i za Virtus, kako bi oni upravljali situacijom?", rekao je Ataman u izjavi.

Turski trener osvojio je tri Evrolige u posljednje četiri sezone, pa njegov glas uvijek jako odjekne u evropskoj košarci. Šampionsku borbu u Italiji prokomentarisao je iz ugla da se tim iz Bolonje raspada. "Po mom mišljenju, Olimpija će pobijediti. Virtus bi, sa svim ovim korporativnim problemima, mogao biti ometen. Toliko igrača gleda okolo, toliko agenata nam nudi Virtusove igrače, ali sada mora da završi prvenstvo. Da li ću navijati za Bankija ili Mesinu? Obojica su veliki prijatelji. Veoma ih poštujem, ali Mesina je bio moj idol", zaključio je Ataman.

Podsjećamo, Virtus iz Bolonje je jedan od pet timova koji će konkurisati za specijalnu pozivnicu pred početak nove sezone. Italijanski tim želi da se takmiči protiv najboljih, ali pitanje je da li će to moći da uradi ukoliko ostane bez najvažnijeg sponzora. U slučaju da Virtus odustane bez novca postalo bi očigledno da će i Crvena zvezda i Partizan igrati u Evroligi.