Košarka

"NEMOJTE DA SE PRAVIMO NAIVNI!" Željko podigao glas na konferenciji: Pogledajte, pa uporedite!

Autor Dušan Ninković

Trener Partizana se nakon poraza od Zvezde dotakao plasmana u Evroligi tokom posljednje dvije sezone.

Izvor: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan (89:88) u dramatičnom meču na početku finalne serije domaćeg prvenstva, a burno je bilo i na konferencijama dvojice trenera poslije utakmice. Janis Sferopulos je ispričao šta je želio i nije htio da odgovara na pitanja, a prvi put se dotakao suđenja u srpskoj i regionalnoj košarci. Sa druge strane, Željko Obradović je govorio o kriterijumu koji se primjenjuje kada je riječ o faulovima nad Kevinom Panterom.

Takođe, Obradović je i na ovoj konferenciji istakao da su "neke stvari jasne", što je novinare podstaklo da mu još jednom postave pitanje na šta je tačno mislio. U odgovoru na to pitanje Željko Obradović je istakao da će pogled na tabelu Evrolige u prethodne dvije sezone biti dovoljan da se vidi šta je jasno! 

"Nemojte molim vas da se objašnjavam, zaboljeće vas glava. Nemojte molim vas da se pravimo naivni da ne znamo o čemu se radi. Uzmite tabelu Evrolige u dvije zadnje sezone i vidite kako se završilo. Pa, onda uporedite malo. Znate o čemu pričam, kao i svi što znaju. Hvala na pitanju, veoma interesantno", rekao je najtrofejniji evropski trener.

Partizan je u prethodne dvije sezone završavao ispred Zvezde na tabeli Evrolige, ali sezona koja je pri kraju nije bila uspješna ni za jedan beogradski tim. Crno-bijeli su ligaški dio takmičenja završili na 11. poziciji, sa skorom 16-18 i nisu se domogli plej-ina. Crveno-bijeli su imali skor 11-23 i zauzeli su 16. mjesto u takmičenju.

U prethodne dvije sezone odigrana su četiri derbija na evroligaškoj sceni, uz po dvije pobjede oba tima. Prošle sezone razmijenjeni su brejkovi - oba tima slavila su pred gostujućim navijačima, dok su u tekućoj sezoni ekipe uspjele da odbrane domaći teren i pobjede pred svojom publikom.