Košarka

SADA I ZVANIČNO - Osvajač Evrokupa preuzima Cedevita Olimpiju!

Autor Goran Arbutina

Klub iz Ljubljane doveo je trofejnog crnogorskog stručnjaka.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Sve dileme su riješene – Zvezdan Mitrović je novi trener Cedevita Olimpije.

Trofejni crnogorsku stručnjak, koji jeprije tri godine sa Monakom osvojio Evrokup, zvanično je potvrđen kao nasljednik Zorana Martiča na klupi kluba iz Ljubljane.

Martiču je istekao ugovor na kraju prošle sezone u kojoj je Cedevita Olimpija završila kao šesta u regionalnoj ABA ligi, pa su se u klubu odlučili za promjenu i doveli zvučno trenersko ime.

"Srećan sam što sam potpisao ugovor sa Cedevita Olimpijom. Osjećam se dobro i motivisano. Vraćam se u regionalnu ligu sa kojom sam se prvi put susreo prije 20 godina kao asistent u Budućnosti i naravno u Evrokup, gdje sam ostavio trag. Moramo da oformimo vrlo kvalitetan tim od kvalitetnih igrača, onih koji imaju dobar karakter, želju, posvećenost i pobjednički duh, koji će napraviti dobar rezultat i privući navijače. Naš glavni fokus je da vratimo navijače na tribine, da igramo košarku i uživamo u tome", rekao je Mitrović.

Posljednji klub u kojem je Mitrović radio bio je Galatasaraj s kojim se nije baš najljepše rastao. Crnogorski trener dobio je otkaz nakon svađe sa navijačima. Mitrović je prije odlaska u Tursku radio u Asvelu, gdje je dobio otkaz zbog neslaganja sa predsjednikom Tonijem Parkerom koji je zatim angažovao svog rođenog brata Ti Džeja, pa je onda potom preuzeo Monako i tamo je došlo do razlaza jer se nije slagao sa prvom zvijezdom tima Majkom Džejmsom.

U Francuskoj je sa Asvelom 2019. Osvojio titulu šampiona Francuske, a dvije godine kasnije sa Monakom je osvojio Evrokup i te sezone je proglašen za najboljeg trenera ovog takmičenja.

Prije Francuske 12 godina je radio u Ukrajini gdje je vodio Himik, Krivbas, Budiveljnik i Azovmaš.