Košarka

PARTIZAN RAZBIO MEGU U PIONIRU: Crno-bijeli idu na megdan Crvenoj zvezdi za titulu ŠAMPIONA Srbije!

Autor Marija Milošević Izvor Kurir

Košarkaši Partizana su savladali Megu rezultatom 96:68 u majstorici polufinala Košarkaške lige Srbije i idu na megdan Crvenoj zvezdi u borbi za trofej.

Izvor: Kurir / Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Utakmica je praktično odlučena u prvoj četvrtini koju su crno-bijeli rješili u svoju korist rezultatom 39:9.

Sve je funkcionisalo u igri "Parnog valjka", savršen šut, bez izgubljenih lopti, a Megi je pretila prava katastrofa.

Izabranici Marka Baraća su se probudili u drugoj dionici, zaigrali su mnogo agresivnije u odbrani, sveli su Partizan na samo osam poena u ovom periodu igre, a na poluvrijeme su otišli sa pristojnih -16.

Ovo je bilo sve što smo vidjeli od Mege, Partizan je ubacio ponovo u višu brzinu i rutinski je priveo ovaj meč kraju. Lijepa scena je viđena u posljednjoj dionici kada je prve seniorske minute dobio Aleksa Dimitrijević uz ovacije u Pioniru, a uspio je da postigne 8 poena. Na djelu smo vidjeli i Savu Drezgića, a zaista je lijepo da su mlađi košarkaši crno-bijelih konačno dobili priliku. Najbolji u redovima Partizana bio je Zek Ledej koji je postigao 17 poena, dok su po 16 dodali Kaboklo I Anđušić. Panter je postigao 10 za samo 13 minuta na parketu, a odličan je bio i Avramović sa 9 poena. U poraženom sastavu 21 poen Jovića koji je bio jedini dvocifren.

Finalna serija između Partizana i Zvezde igra se na dvije dobijene utakmice. Crveno-bijeli su domaćini, a prvi meč u hali Pionir igra se u ponedjeljak 3. juna.