Košarka

BUDUĆNOST NA KORAK DO TITULE!

Autor Balša Janković

„Plavi” su i u drugom meču finalne serije crnogorskog šampionata savladali SC Derbi

Izvor: MONDO/Milica Mrvaljević

Još korak do odbrane titule - toliko košarkaše Budućnost Volija dijeli od prvog i jedinog trofeja u sezoni.

„Plavi” su i u drugom meču finalne serije crnogorskog šampionata savladali SC Derbi, sada kao formalni gosti u gotovo praznoj „Morači” (90:82).

SC Derbi je gotovo 30 minuta bio u prednosti, imao i plus 11 u drugoj četvrtini, ali od sredine trećeg perioda je moglo da se nasluti da je tim Andreja Žakelja preuzeo kontrolu predvođen neuhvatljivim Mekinlijem Rajtom.

Budućnost je u finišu 3. četvrtine i preokrenula, pred ulazak u posljednju je bilo 74:74 i tada su se „studenti” napadački praktično ugasili.

Ključna je bila serija 8:0 kojom je Budućnost povela 82:76, a sastav Dejana Jakare je u tom periodu bio više od četiri minuta bez koša - prije nego je Tomislav Ivišić pogodio van linije 6,75 i smanjio na minus tri.

Ipak, aktuelni šampion nije dozvolio rivalu da se vrati u utamicu, pitali su se Rajt i Jogi Ferel, pa je Budućnost slavila i drugi put u samo nekoliko dana protiv tima koji joj je ove sezone „oteo” trofej u Kupu...

Rajt je meč završio sa 28 poena, Ferel je postigao 19, Andrija Slavković 13, a po devet Aleksa Ilić i Petar Minić (trojke 5-3).

Ivišić je bio najbolji u Derbiju sa 25, dvocifren učinak su imali još samo Mateo Drežnjak (13) i Nikola Pavlićević (11).