Košarka

PARTIZAN PRECRTAO DŽEJMSA NANELIJA! Željko ga sklonio pred derbi, neće igrati ni KLS!

Autor Dušan Ninković

Dvojica stranaca neočekivano ostali van tima pred borbe za trofej.

Izvor: MN Press

Košarkaški klub Partizan vraća se u KLS nakon dve godine pauze, a trener Željko Obradović izabrao je tim sa kojim će pokušati da osvoji šampionsku titulu. na veliko iznenađenje javnosti, na spisku licenciranih igrača nema Pi Džej Doužera i Džejmsa Nanelija!

Dvojica američkih košarkaša neće igrati u finišu sezone za Partizan. Pi Džej Doužer gotovo sigurno je završio saradnju sa beogradskim timom, pošto mu na kraju sezone ističe ugovor koji vjerovatno neće biti produžen. Iako je u klub stigao kao NBA igra jake reputacije, Doužer nije uspeo u pravom smislu da zamjeni Dantea Egzuma, što se odrazilo i na rezultate crno-bijelih. Sa druge strane, Džejms Naneli vjerovatno propušta finiš sezone zbog sukoba u finalu ABA lige.

Podsjećamo, iskusni košarkaš prvo je davio Stefana Lazarevića tokom završnice drugog meča u finalnoj seriji Zvezde i Partizana, a zatim učestvovao i u tuči pred treći meč. Tada je udarcima pesnicom u glavu raskrvario Stefana Lazarevića, zbog čega je najtrofejniji evropski trener odlučio da ga ostavi van tima. Crno-bijeli su treći meč finala igrali bez Nanelija, a isti slučaj biće i do kraja sezone - iako se priča o njegovom ostanku u klubu i nakon ovog ljeta.

Partizan je zbog prevelikog broja inostranih igrača morao da "precrta" trojicu inostranih košarkaša, a još ranije je otpao Frenk Kaminski koji je već otputovao za SAD. Na spisku Željka Obradovića za završnicu domaćeg prvenstva nalaze se Džejlin Smit, Zek Ledej, Sava Drezgić, Aleksa Avramović, Balša Koprivica, Kevin Panter, Alen Smailagić, Ognjen Jaramaz, Aleksa Dimitrijević, Uroš Trifunović, Danilo Anđušić, Mateuš Ponjitka i Bruno Kaboklo.

U petak, 24. maja, Partizan od 18.30 dočekuje Megu, u prvoj utakmici polufinala nacionalnog prvenstva. Prolaz u finale obezbjediće tim koji prvi stigne do dvije pobjede, a za titulu će se boriti protiv bolje ekipe iz okršaja Crvene zvezde i FMP-a.