Košarka

PETROVIĆ OBJASNIO POBJEDU ZVEZDE! Hrvat se oglasio poslije finala: "Jedan podatak pokazuje..."

Autor Goran Arbutina

Hrvatski stručnjak Aco Petrović analizirao finale Partizana i Zvezde.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je savladala Partizan i osvojila ABA ligu, a hrvatski stručnjak Aco Petrović zna i razloge za takav ishod finalne serije regionalnog takmičenja. Nekadšanji košarkaš, a kasnije i dugogodišnji košarkaški radnik oglasio se na društvenim mrežama i otkrio glavni razlog za ubjedljivu pobjedu crveno-bijelih kroz tri utakmice finala!

Po njegovim riječima, Zvezda je dominirala jer je lakše dolazila do otvorenih pozicija za šut prema košu, a to se ogleda u čak 28 asistencija više. Na samo tri odigrana meča Zvezda je imala čak 28 dodavanja za poene više od svog najvećeg rivala, odnosno preko devet asistencija prosečno na utakmici.

"Jedan podatak jasno pokazuje zašto je Crvena Zvezda ovako dominantno osvojila ABA ligu. U tri utakmice plej-ofa imala je 28 asistencija više od Partizana. Znači da su dodavanjima dolazili do otvorenih pozicija dok je Partizan napadao isključivo driblingom na postavljenu obranu", rekao je selektor Brazila.

Petrović je finalnu seriju ABA lige pratio sa mnogo pažnje jer pored toga što obožava košarku i gleda većinu mečeva u regionu sada ima i poslovne razloge za to. Kao novi selektor Brazila, a već je obavljao tu funkciju, mogao je da prati igre Partizanovog Bruna Kabokla i Zvezdinog Jaga dos Santosa. Plejmejker crveno-bijelih osvojio je MVP priznanje, što može da raduje hrvatskog stručnjaka.