Košarka

"SFEROPULOS JE POSTAVIO STVARI NA SVOJE MJESTO!" Oglasio se legendarni košarkaš Zvezde!

Autor Dušan Ninković

Grčki stručnjak došao u toku sezone, pa posložio Crvenu zvezdu za trofeje.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda ponovo dominira regionom, a čestitke klubu stižu sa svih strana nakon pobjede nad Partizanom i osvajanja još jednog trofeja. Dan poslije utakmice oglasio se i legendarni košarkaš Zvezde Igor Rakočević, koji je u kratkoj analizi istakao uticaj trenera Janisa Sferopulosa na pobjedu u finalu ABA lige.

Po riječima nekadašnjeg košarkaša, velike zasluge idu na račun grčkog stručnjaka koji je uspio idealno da posloži tim i da unutar njega podijeli uloge. Nije bilo lako, posebno kada se ima u vidu da je Janis još na početku stigao na klupu umjesto otpuštenog Duška Ivanovića, pa da je praktično čitave sezone radio sa igračima koje nije birao tokom ljeta.

"Velike pohvale i zasluge idu i treneru Sferopulosu, trebalo mu je možda više vremena da u toku sezone postavi stvari na svoje mjesto, ali na kraju je uspio da izvuče iz svih igrača produktivnost na terenu, svi igrači su našli svoje mjesto u timu i doprinjeli dobrom rezultatu. Odbrana je bila izuzetno dobra na svim finalnim utakmicama, a lopta se odlično kretala i jasno se vidjela ideja na terenu. Kad tim funkcioniše i kad veliki broj igrača igra dobro, teško je ne postići rezultat. Čestitke", napisao je Igor Rakočević.

Podsjećamo, Igor Rakočević je u tri mandata nosio dres Crvene zvezde, a sa srpskim klubom osvojio je jednu šampionsku titulu u Jugoslaviji i dva Kupa Radivoja Koraća. Crveno-bijeli su u njegovu čast povukli dres sa brojem osam, a isto to je uradila i španska Baskonija u kojoj je igrao najbolju košarku karijere. Sa nacionalnim timom osvojio je Evropsko prvenstvo 2001. godine i Mundobasket 2002. godine.