Košarka

"IDEM U POLICIJU, DA KAŽEM ISTINU!" Košarkaš Partizana otkrio detalj: Džejms Naneli se branio!

Autor Dušan Ninković

Internacionalac u redovima Partizana Džejlin Smit bio je najbliži incidentu.

Izvor: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su ABA ligu pobedom (82:76) nad Partizanom u trećem meču finalne serije, a upravo je ta utakmica imala neočekivanu uvertiru. Na šuterskom treningu nekoliko sati pred meč potukli su se Džejms Naneli i Stefan Lazarević, a deblji kraj izvukao je košarkaš crveno-bijelih čije smo povrede vidjeli na fotografijama koje je klub objavio.

Ubrzo su stigla saopštenja iz oba tabora, gledali su se snimci sa nadzornih kamera, a Željko Obradović odlučio da američkog košarkaša ostavi van tima za ključnu utakmicu u seriji. Policija je radila svoj posao, pravila zapisnik, uzimala izjave i istraživala šta se desilo u Beogradskoj areni. U sklopu istrage u policiju će morati i Džejlin Smit, jedini očevidac dešavanja na hodniku, kada je nakon verbalne rasprave Naneli udario pesnicom Lazarevića.

"Jedan od naših najboljih igrača je ispao iz konkurencije. Ne znam šta se desilo. Mislim, bio sam tu sve vrijeme. Teško je. Vjerovatno je Zvezda tu dobila malo prednost. Momak koji nije igrao je isprovocirao Džejmsa. Bio sam tu. On je izašao kao da će nešto da uradi, Džejms se samo branio. Vjerujem da bi se svako tako ponio. Branio bi se. Jednostavno, ne daš na sebe", rekao je nakon poraza u trećem meču Džejlin Smit. Ovako izgleda povrijeđeni Lazarević:

Tokom dana su se pojavljivali različiti snimci sa nadzornih kamera, a na gotovo svakom od njih vidi se da je Džejlin Smit najbliži mjestu na kojem se dogodio incident. Zbog toga je američki košarkaš koji nastupa za reprezentaciju Hrvatske dobio poziv da je javi u policiju, kako bi dao izjavu.

"Izjutra moram u policiju, malo da se naspavam. Jedini sam zaista sve vidio tako da sam očekivao poziv. Gledao sam i snimak. Ne znam. Kamera nije snimila ono što sam ja vidio. Ili je snimila samo kraj. Nadam se da ću sutra sve vidjeti. Samo ću da kažem šta sam ja vidio, da kažem istinu", istakao je Smit i pokazao poziv koji mu je uručen.

Podsjećamo, Džejlin Smit je tokom sezone stigao u Partizan i na početku je djelovalo da se nije sjajno uklopio u novi tim. Ipak, pokazao je zavidan kvalitet kako je sezona odmicala, pa je tokom finalne serije ABA lige protiv Crvene zvezde bio jedan od najboljih pojedinaca u timu Željka Obradovića.