Košarka

"MISLIM DA JE SVIMA JASNO ZAŠTO SMO IZGUBILI!" Željko Obradović: Nije velika filozofija!

Autor Nikola Lalović

Željko Obradović i Džejms Naneli govorili su pred treću utakmicu finala ABA lige između Partizana i Crvene zvezde.

Izvor: MN Press

Nastavlja se finalna serija ABA lige i sada je na redu da Partizan bude domaćin. U nedelju 19. maja meč će se odigrati od 20:30 časova, a crveno-bijeli imaju prednost od 2:0. Da bi Partizan izborio četvrti meč u utorak 21. maja moraće da pobijedi. 

Klub je poručio da su posle sastanka svih bezbjednosnih službi usvojeni protokoli za utakmicu i urađen je kompletan plan organizacije sigurnosti svih aktera meča i apelovano je na navijače da što pre dođu u halu. Klub je pozvao navijače da ništa ne ubacuju na teren i da navijaju fer i sportski, a trener Željko Obradović je iznio svoje viđenje predstojeće utakmice.

"Treća utakmica...Poprilično je jasno zbog čega smo izgubili prethodne dvije utakmice, nije velika filozofija, mislim da je svima jasno. Treba da se pripremimo, uz maksimalno poštovanje prema protivniku i da prođe sve u fer i sportskoj atmosferi. Da se priča isključivo o košarci. Pozivam ovom prilikom navijače da nas podrže i bodre kao što su to radili cijele godine, i opet ponavljam, da sve bude u fer i sportskoj atmosferi", istakao je Obradović.

Pred meč se oglasio i Džejms Naneli koji je prije svega pozvao navijače da ništa ne ubacuju na teren i da bodre crno-bijele kao i do sada. "Pozdrav za sve sjajne navijače Partizana. Znate da nam predstoji veoma važna utakmica u nedelju, potrebno nam je da budete glasni, da navijate i budete nam podrška. Ali molim vas, nemojte da bacate bilo šta na teren. Kada smo igrali u Pioniru protiv Crvene zvezde, ništa nije bilo bačeno na teren, utakmica je bila čista, a bolji rival je odnio pobjedu. Sada kada dolaze u našu kuću, moramo pokazati jednako poštovanje prema njima. Nemojte ništa bacati na teren, pustite nas da odigramo dobru utakmicu i neka se pitanje pobjednika odluči na terenu", istakao je Naneli.