Košarka

MINESOTA PONIZILA DENVER I JOKIĆA! Šampioni razbijeni, Nikola nemoćan - igra se majstorica!

Autor Dušan Ninković

Nevjerovatno loša utakmica Denver Nagetsa protiv Minesota Timbervulvsa, u šestom meču serije.

Izvor: David Berding / Getty images / Profimedia

Košarkaši Denver Nagetsa imali su prvu od dvije meč lopte za finale Zapadne konferencije, ali će pobjednika serije ipak odlučiti majstorica, pošto su na gostovanju Minesoti doživeli jedan od najtežih poraza u istoriji franšize. Aktuelni šampioni NBA lige bili su potpuno nemoćni u šestom meču polufinalne serije na Zapadu, pa je Minesota upisala ubjedljiv trijumf (115:70) i izjednačila na 3:3!

Denver je u prvoj dionici meča postigao tek 14 poena i bilo je sasvim jasno da sa takvom igrom nemaju šta da traže protiv jedne od najboljih odbrana NBA lige. Nakon prve dionice Minesota je imala ogromnih 17 poena prednosti i djelovala je kao tim spreman da se brutalno osveti za tri uzastopna poraza.

Timbervulvsi su pobjedili u svakoj od četiri dionice meča, a pred poslednji kvartal utakmice imali su čak 25 poena prednosti. Već je to bio signal treneru Denvera Majklu Melounu da odmori kompletnu prvu petorku, pa je svoje najbolje igrače poslao na klupu kako bi bili svježiji za sedmi meč u seriji. Podbacili su i rezervisti, koji su poslednju četvrtvinu meča izgubili čak 20 poena razlike (29:9) i tako Denver odveli do jednog od najtežih plej-of poraza u istoriji.

Miensota - Denver, šesta utakmica
Izvor: Youtube/Free Dawkins

Srpski košarkaš Nikola Jokić bio je ispod prosjeka, a tek malo bolji od svojih saigrača koji su potpuno razočarali. Meč je završio sa 22 postignuta poena, devet skokova i četiri asistencije. Dvocifreni učinak imali su još Aron Gordon sa 12 i Džamal Marej sa 10 poena, dok je blizu bio Kentavijus Koldvel-Poup sa devet poena. Ipak, sve to bilo je nedovoljno za Minesotu koja je imala mnogo raspoloženih košarkaša!

Pre svih Entonija Edvardsa, prvu zvijezdu tima i buduću centralnu figuru čitave NBA lige. "Novi Džordan" postigao je 27 poena, a pratili su ga Džejden Mekdenijels sa 21, Mika Konli sa 13, Naz Rid i Karl Entoni Tauns sa po 10...

Sedmi meč polufinala Zapadne konferencije na programu je u nedjelju, 19. maja, od 22:00 po srpskom vremenu. Majstorica između Denvera i Minesote prilagođena je evropskim navijačima, a sudeći po prvih šest mečeva u seriji to će biti spektakl koji ljubitelji košarke ne treba da propuste. Pobjednik te utakmice će u finalu Zapada igrati protiv Oklahome ili Dalasa.