Košarka

NOVI SRPSKI KLUB UŠAO U ABA LIGU! Drama u Subotici, bivši Lebronov saigrač tragičar!

Autor Nemanja Stanojčić

Spartak je pobijedio Vojvodinu i ušao u ABA ligu.

Izvor: Druga ABA liga/Dragana Stjepanović

Još jedan klub igraće u ABA ligi od sledeće sezone! Spartak je u finalnoj seriji Druge ABA lige pobijedio Vojvodinu - 80:74 (20:22, 19:14, 19:18, 22:20). Od prije nekoliko mjeseci donijeta je odluka o ulasku Dubaija u regionalno takmičenje i proširenju lige za još dva mjesta, pa je tako uz spomenuti klub ušao i pobjednik ABA 2 lige.

Prema propozicijama takmičenja u finalu su se igrala dva meča, sa zamjenom domaćinstva i gledala se konačna koš-razlika. Spartak je prvi meč dobio (74:73), ali nije bilo toliko drame u drugoj utakmici, pošto je ekipa koju predvodi Vladimir Jovanović na kraju upisala trijumf i došla do pobjede.

Djelovalo je da je meč riješen na oko pet minuta prije kraja kada je Nemanja Gordić poentirao (67:58), a računajući i prvi duel to je bila ujedno i dvocifrena prednost. To je domaći tim na kraju uspeo da sačuva i da uz dosta muke i drame slavi u penal završnici gdje je izveden veliki broj slobodnih bacnja na obje strane, a veliku ulogu u tome imao je još jedan bivši igrač Partizana Vilijem Mozli. Goste je koštao Džered Kaningem, njihov najbolji igrač i nekadašnji saigrač Lebrona Džejmsa, koji je u poslednjem minutu dva puta šutirao za tri i promašio za izjednačenje. Gordić je u tom periodu imao nekolio veoma loših poteza koje je kaznio Bumbić trojkom na 25 sekundi prije kraja, svojom prvom na meču (75:74). Jovanović je tada uzeo minut odmora i uspio da smiri svoje izabranike. Barna je stavio tačku na meč pošto je poentrao pod faulom Kaningema.

Ovako izgleda lista strijelaca:

SPARTAK: Cerovina 8 (7sk), Cvetković, Milisavljević 7 (4sk), Gordić 11 (6as, 6 izg.l), Radosavljević, Medarević 7 (5sk), Tejić 10, Lazić, Marelja, Sokolović 7 (5sk), Mozli 9 (4sk), Barna 21 (3sk, 6 izg.l)

VOJVODINA: Kaningem 28 (1/6 za tri), Banjac 14 (5sk), Nedeljkov, Ljubičić 1 (5as, 4sk), Rakićević 8 (5as), Zagađanin, Bumbić 8 (4sk), Savić 6, Nikolić 2, Ašćerić, Džonson 2, Vučetić 5 (6sk)