Košarka

NIŠTA OD ZVEZDE, NIKOLA IDE U NBA: Oduševio skaute pasovima i trojkama, ekipe se otimaju o njega!

Autor Nikola Lalović

Nikola Đurišić će po svemu sudeći narednu sezonu provesti u Americi.

Izvor: Kurir/Petar Aleksić

Navijači Crvene zvezde su sa oduševljenjem dočekali Uroša Plavšića koji se pojavio u "Pioniru" na oba meča finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana. Centar iz Čačka je pominjan kao pojačanje crveno-bijelih za narednu sezonu, ali on nije jedini igrač Mege za koga je tim sa Malog Kalemegdana zainteresovan.  

Govorilo se da je na meti i Nikola Đurišić, ali ta želja je sve nerealnija! Otkako je Mega izgubila od Crvene zvezde u polufinalu ABA lige Đurišić je u Americi gdje je na NBA draft kombajnu, seriji treninga i utakmica na kojima mladi igrači pokušavaju da ubede NBA skaute da imaju kvalitet da budu izabrani na draftu. 

Đurišić se već jednom povukao sa drafta i ovoga puta to ne planira da uradi, a sada mu iz dana u dan rastu šanse da bude izabran! On je na prvoj utakmici koju je odigrao u Americi dao 16 poena za 20 minuta na terenu, a pritom je šuturao iz igre 7/12. Imao je i po tri asistencija i tri skoka, a ovim pasom je posebno oduševio skaute: 

Crvena zvezda se nadala da bi Đurišić mogao da odustane od NBA ili da ne dobije garancije da će biti draftovan, što bi ga vjerovatno poslalo u Crvenu zvezdu. U Čikagu gdje se treninzi dešavaju nekoliko ekipa je navodno već razmišljalo da potroši svog pika prve runde na njega.