Košarka

JOKIĆ ODIGRAO NAJBOLJU ČETVRTINU U ISTORIJI: Snimak pokazuje koliko je Minesota nemoćna! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Najbolji igrač NBA lige Nikola Jokić spektakularno priveo meč kraju.

Izvor: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić dobio je trofej za MVP partije u aktuelnoj sezoni, a zatim razmontirao ekipu Minesote u petom meču polufinalne serije na Zapadu NBA lige. Centar Denvera završio je meč sa 40 poena, 13 asistencija i sedam skokova, a mnogi smatraju da je u trećoj četvrtini odigrao najbolju deonicu u istoriji NBA lige. Postoje i dokazi za tako nešto!

Denver je tokom trećeg perioda meča protiv Minesote postigao 38 poena, a Nikola Jokić bio je zaslužan za čak 36! Postigao je ili kreirao gotovo sve poene svog tima, koji je u tim momentima stekao ključnu prednost protiv Minesote i napravio ogroman korak ka prolasku u finale Zapadne konferencije.

Bilo je tu svega - od minijatura na niskom postu protiv Rudija Gobera, preko šuteva sa poludistance, pa do pravljenja blokova, dodavanja koja niko ne očekuje i asistencije preko cijelog terena za Džamala Mareja koji se našao u "ofsajdu". Pogledajte šta je sve Nikola Jokić radio u trećoj četvrtini petom meča Denvera i Minesote:

Denver Nagetsi su i prije ove dionice imali prednost nad Minesotom, ali su u njoj potpuno slomili otpor rivala, stekli dvocifrenu prednost i praktično riješili pitanje pobednika. To im daje šansu da već u narednoj utakmici obezbjede finale na Zapadu. sledeći meč u polufinalnoj seriji Minesota i Denver igraju u petak ujutru, od 02:30. Ukoliko bude potrebe, Denver će moći da završi seriju i pred svojim navijačima, u sedmoj utakmici serije.