Košarka

DENVER RAZBIO MINESOTU ZA 6 SEKUNDI: Jokić ukrao loptu, Marej pogodio sa centra! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Impresivno su košarkaši Denvera odigrali posljednjih šest sekundi druge četvrtine.

Impresivna sekvenca Denver Nagetsa
Izvor: Youtube/NBA

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su (115:107) Minesota Timbervulvse u četvrtom meču polufinalne serije Zapadne konferencije i tako poravnali na 2:2, a za trijumf je posebno važan bio sam kraj druge dionice. Aktuelni šampioni NBA lige postigli su pet poena u posljednjih šest sekundi pred odlazak na odmor!

Na malo više od šest sekundi do kraja druge četvrtine Minesota je izgubila loptu u napadu koji je trebalo da bude posljednji za taj dio susreta. Nikola Jokić je bio najspretniji pred košem svog tima, uspio je da uhvati loptu i da je baci u kontru Majklu Porteru Džunioru, koji je zakucao za 61:49, ali tu nije bio kraj. Minesota je riješila da brzo izvede loptu i pokuša da postigne nove poene, što se po njih završilo katastrofalno.

Pas bačen na drugu polovinu terena presjekao je kanadski košarkaš Džamal Marej, kojem je ostalo malo vremena da uputi šut. Morao je da proba sa polovine igrališta, iz veoma teške pozicije i bez balansa, ali je uspio da pogodi! Konačnih 64:49 nakon dvije četvrtine postavio je spektakularnom trojkom, a Denver je za samo šest sekundi serijom 5:0 pokazao u kom pravcu odlazi ovaj meč.

Denver - pet poena za šest sekundi
Izvor: Youtube/NBA

Podsjećamo, Minesota je napravila dva brejka i nakon mečeva u Denveru povela je sa 2:0, ali su na svom parketu izgubili oba susreta protiv aktuelnih NBA šampiona. Sada je 2:2 u seriji, a naredni meč igra se pred publikom tima iz Kolorada. Denver će biti domaćin pete, ali i eventualne sedme utakmice ukoliko u naredna dva susreta oba tima zabilježe po jednu pobjedu.

BONUS VIDEO: