Košarka

DONČIĆ ĆE POKUŠATI DA ZABORAVI OVU NOĆ! Lukinih 1/8 protiv najboljeg tima na Zapadu NBA!

Autor Dušan Ninković

Slovenački košarkaš nije imao sjajno veče u najjačoj ligi na svijetu.

Izvor: USA TODAY SPORTS / DDP USA / PROFIMEDIA

Tokom čitave sezone ekipa Dalasa zavisi od učinka Kajrija Irvinga i Luke Dončića, a kada podbaci slovenački košarkaš - nema mnogo šanse da tim iz Teksasa pobijedi. Iako je nekadašnji košarkaš Real Madrida meč završio sa 19 postignutih poena, u prvom meču polufinala Zapada protiv Oklahome (117:95) nije odigrao spektakularan meč. Posebno kada je riječ o broju šutnutih i pogođenih trojki.

Dončić je šutirao 6/19 iz igre, odnosno tek 1/8 za tri poena, što nije bilo dovoljno čak ni za egal meč črotiv najboljeg tima Zapadne konferencije. Oklahoma je već u drugoj dionici slomila otpor rivala, prije poluvremena imala i dvocifrenu prednost, a u nastavku meča samo potvrdila trijumf na prvom meču u seriji.

U pobjedničkom timu istakao se Šej Gildžes-Aleksander, koji je meč završio sa 27 poena, dok su Čet Holmgren i Džejlen vilijams dodali 19 odnosno 18 pobjeda za pobjedu. Dalas je predvodio Kajri Irving sa 20 postignutih poena, Luka Dončić je ubacio 19, dok je Danijel Gaford meč završio sa 16. Dante Egzum je za osam i po minuta na terenu postigao pet poena.

Nekoliko sati ranije Boston je savladao Klivlend (120:95) na prvom meču serije i tako krenuo ka finalu Istočne konferencije u NBA ligi. Trenutno stanje u polufinalnim serijama NBA lige:

  • Oklahoma - Dalas 1:0
  • Denver - Minesota 0:2
  • Boston - Klivlend 1:0
  • Njujork - Indijana 1:0