Košarka

NOVI SKANDAL DIMITRISA JANAKOPULOSA: Grk opet udario po sudijama

Kontroverzni vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos izgubio živce nakon poraza od Makabija.

Izvor: Twitter/euroleague_time/X/Do Deka

Košarkaši Panatinaikosa poraženi su u Beogradu od Makabija (85:83) i sada su pred eliminacijom u četvrtfinalu Evrolige. Izraelski tim ima prednost (2:1) i meč loptu u Pioniru, pred nekoliko stotina svojih navijača koji su doputovali kako bi bodrili ekipu. Podrška u hali samo je jedna od stvari koje smetaju prvom čovjeku grčkog kluba, kontroverznom Dimitrisu Janakopulosu.

On je izrazio protest zbog prisustva navijača još prije meča, zatim tokom utakmice vadio novčanice i pokazivao ih sudijama uz aluziju da su plaćeni, a na kraju je i psovao na srpskom. Na meti njegovih uvreda našao se hrvatski arbitar Luka Kardum, kojeg je opsovao u obraćanju preko Instagrama, prije nego što je polugo imao izlaganje o suđenju u Evroligi. Ni tu nije kraj, sada je Janakopulos otišao korak dalje.

Istina, nije jasno kome je upućena poruka na njegovim društvenim mrežama, ali je jasno da pokušava da se nadoveže na slučaj slovenačkog sudije Mateja Boltauzera. "Možda sljedeći put umjesto parfema koji treba da prikrije smrad, treba da ukradeš naočare kako bi bolje vidio", napisao je na Instagram storiju prvi čovjek grčkog kluba.

Podsjećamo, slovenački arbitar je nakon odsuđenog meča Partizana u Evroligi napravio skandal na beogradskom aerodromu, gdje je ukrao parfem. Kasnije je optužen za to djelo, pa je izmirio obaveze koje je imao, a dodatnu svotu novca uplatio je u humanitarne svrhe kako bi se iskupio zbog prestupa. Ipak, nejasno je zašto ga je Janakopulos pominjao nakon poraza od Makabija, jer Slovenac nije sudio taj meč.

Sudijsku trojku činili su Sreten Radović, Emin Mogulkoč i Luka Kardum, kojeg je Dimitris najviše uzeo na zub nakon odigrane utakmice. Izgleda da se temperamentni vlasnik Panatinaikosa neće smiriti dok ne izvrijeđa sve sudije koje dijele pravdu u Evroligi, bez obzira da li utiču na rezultate mečeva njegovog tima ili ne.