Košarka

ZAVRŠIO SAM S REPREZENTACIJOM! Kalinić se oprostio od Srbije

Autor Milutin Vujičić

Nikola Kalinić donio odluku da ne igra više za reprezentaciju Srbije.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Nakon što se Nemanja Nedović oprostio od reprezentacije Srbije, isto je učinio i Nikola Kalinić. Košarkaš Barselone je nakon pobjede nad Olimpijakosom u Pireju (82:80) istakao da ovog ljeta nema namjeru da se odazove eventualnom pozivu selektora Svetislava Pešića za Olimpijske igre u Parizu.

"Da li sam u kontaktu sa selektorom Pešićem? Pa nisam iskreno. Mislim da sam ja završio sa takvim učešćem. Nisam ni glavom ni tijelom, mislim da ne mogu više da se izborim na način koji je potreban. Došlo je vrijeme za neke mlađe momke da igraju i da se pokažu. Pogotovo i nakon tog uspjeha prošle sezone. Mislim da je tu sve jasno...", poručio je bez uvijanja Nikola Kalinić u izjavi za "Sportal".

Kalinić nije bio dio reprezentacije ni na Mundobasketu u Manili, zbog povrede koju je tad vukao, a interesantno je da je prije toga na Eurobasketu 2022. upravo Pešić označio Kalinića kao važnijeg i od Jokića: "Niko me ne pita da li će Kalinić da igra. Dosad me niko nije pitao. Šta mislite kako se Kalinić osjeća? A, meni je Kalinić najvažniji igrač reprezentacije. Evo sad ovdje vam direktno kažem - meni je Kalinić najvažniji igrač reprezentacije, kao što mi je bio Gurović", pričao je tada Pešić objasnivši da mu je bio neophodan za "držanje" cijele ekipe na okupu.

Izvor: MN Press