Košarka

JOKIĆ U LAGANOM RITMU GAZI LEJKERSE: Lebron i Dejvis su gotovi! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Ova serija je skoro pa gotova! Lejkersi su na ivici, a Denver na korak od "metle".

Izvor: USA TODAY SPORTS / DDP USA / PROFIMEDIA

Ne mogu Los Anđeles Lejkersi ništa Denveru! Poveli su Nagetsi 3:0 u seriji pošto su savladali rivala 112:105 uz fantastičnu igru centra iz Sombora koji je bio na korak od tripl-dabla. Nije forisirao, želio je da razigra saigrače i uključi ih u igru, a završio je utakmicu sa 24 poena, 15 skokova i 9 asistencija. 

Imali su Los Anđeles Lejkersi najefikasnijeg igrača meča u Entoniju Dejvisu koji je meč završio sa 33 poena i 15 skokova, ali nije to bilo dovoljno. Osim njega raspoložen je bio i Lebron Džejms sa 26 poena, 9 asistencija i 6 skokova, Ostin Rivs je ubacio 22 poena, ali je timska igra Denvera odnijela trijumf. 

Na kraju je Eron Gordon imao 29 poena i 15 skokova, Džamal Marej je ubacio 22 poena uz 9 asistencija i 5 skokova, a Majkl Porter je dodao 20 poena i 10 skokova. Nešto slabija partija Kentevijusa Koldvel Poupa se nije osjetila u ovom momentu, a ključni dio meča je bio kraj prvog poluvremena. 

Vodili su Lejkersi tokom cijelog trajanja prvog poluvremena, imali su deset poena prednosti pred kraj, a onda je uspio Denver to da svede na samo pet poena minusa. Potom je tim Nikole Jokića poveo na startu drugog dijela igre i više nije ispuštao prednost.