Košarka

OKRŠAJ BEOGRAĐANA I PODGORIČANA: PARTIZAN ZAKAZAO POLUFINALE PROTIV BUDUĆNOSTI!

Autor Milica Mrvaljević

Košarkaši Partizana su se plasirali u polufinale Admiralbet ABA lige, pa će se za plasman u finale boriti sa Budućnost Volijem.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

"Crno-bijeli" su danas, u drugom meču četvrtfinala plej-ofa savladali u gostima Igokeu 101:80 i poslije dvije utakmice se plasirali među četiri najbolje ekipe.

Ekipa Željka Obradovića je furiozno otvorila utakmicu i u prvoj četvrtini povela 24:6. Domaća ekipa je početkom drugog perioda prišla na minus dva (30:28), ali je Partizan do kraja prvog poluvremena ponovo stekao dvocifrenu prednost - 49:38.

U nastavku nije bilo uzbuđenja, pa je aktuelni šampion AdmiralBet ABA lige zakazao obračun sa crnogorskim šampionom.

Najefikasniji kod Partizana je bio Ledej sa 20 poena. Ponjitka je imao 16, a Naneli i Kaboklo po 14 poena.

Na drugoj strani se istakao Filipović sa 28 poena, dok je Kondić ubacio 24.

Trener Partizana Željko Obradović kratko je govorio posle pobede crno-belih protiv Igokee u Laktašima. Nakon efikasnog meča svog tima i trijumfa 101:80, kojim je izborem plasman u polufinale protiv Budućnosti, "Žoc" je rekao:

"Jasno je bilo da smo došli sa idejom da odigramo dobro, da pobedimo i završimo seriju. To je najvažnije. Još jednom su navijači Partizana došli ovde u velikom broju da nam daju podršku, hvala im na tome, kao i svaki put. Pitanje je kada ćemo početi polufinalnu seriju, trebalo bi da se pripremimo za to. Starteri su počeli utakmicu izuzetno ozbiljno, čestitam im na tome, neki nisu igrali najozbiljnije, nažalost, ali bilo je dovoljno da se zadrži pobeda i da idemo u polufinale. Ekipi Igokee čestitam jer su imali problema u rosteru, mnogo povređenih igrača i želim im sve najbolje u domaćem prvenstvu".