Košarka

PLAVI ZA POLUFINALE!

Autor Balša Janković Izvor Vijesti

Košarkaši Budućnost Volija večeras (19) imaju meč-loptu za plasman u polufinale AdmiralBet ABA lige

Izvor: MONDO/Milica Mrvaljević

Košarkaši Budućnost Volija večeras (19) imaju meč-loptu za plasman u polufinale AdmiralBet ABA lige - crnogorski šampion gostuje Zadru, a u Dalmaciju je stigao nakon ubjedljive pobjede u prvom susretu, odigranom prethodne subote u Podgorici (100:69).

Zadar je u prvom meču bio u igri samo u prvom poluvremenu. U nastavku je Budućnost dodala gas i u trećoj četvrtini riješila pitanje pobjednika.

"Imali smo vremena da se odmorimo i analiziramo utakmicu. Vidjeli smo gdje smo griješili, a gdje smo bili dobri. Spremamo neke detalje. Zadar će biti u sasvim drugačijem izdanju. Imali su vremena da se odmore i pripreme. Sigurno će neki njihovi igrači željeti da pokažu individualni kvalitet. Biće težak meč, ali sve ćemo uraditi da pobijedimo", rekao je u najavi meča trener Budućnosti, Andrej Žakelj.

"Mislim da treba da ponovimo pristup iz prve utakmice, naročito iz drugog poluvremena. U prvom dijelu nije bio loš, ali smo se u nastavku držali dogovora - igrali agresivnije i brže. U drugu utakmicu moramo da uđemo sa istim razmišljanjem. Sigurno će biti sasvim drugi meč u odnosu na onaj u Podgorici", smatra Žakelj.

Očekuje se da dvorana “Krešimir Ćosić” bude ispunjena do posljednjeg mjesta.

"Biće puna dvorana, Zadar igra pred domaćom publikom, igrači će biti motivisani. Mi se za to spremamo, a sa pravim pristupom i taktičkim detaljima želimo da privedemo kraju četvrtfinale", rekao je trener Budućnosti.

Alerik Frimen je poručio - Budućnost Voli želi večeras da završi posao i plasira se u polufinale.