Košarka

LEBRON NEĆE NIGDJE, ZAKAZAO SUDAR SA JOKIĆEM: Hoće osvetu za poraz u finalu Zapada prošle sezone!

Autor Nikola Lalović

Lebron Džejms i Lejkersi su preživjeli nevjerovatno veče Zajona Vilijamsona.

Izvor: USA TODAY SPORTS / DDP USA / PROFIMEDIA

Ubacio je Zajon Vilijamson 40 poena, imao 11 skokova i 5 asistencija, ali se preko Lebrona Džejmsa ne može! Sjajni veteran je vodio Los Anđeles Lejkerse do plasmana u plejof NBA lige. Na startu plej-in turnira Lejkersi su savladali Pelikane 110:106 u dramatičnom meču na gostujućem terenu i uzeli su sedmo mjesto u plejofu na Zapadu. To znači da će im rival u prvoj rundi biti Nikola Jokić sa Denverom! 

Osim Zajona niko nije bio previše raspoložen u sastavu Nju Orleansa, dok je sa druge strane Lebron bio nadomak tripl-dabla sa 23 poena i po 9 skokova i asistencija. Dianđelo Rasel mu je pomogao sa 21 poenom i 6 asistencija. a Entoni Dejvis je imao dabl-dabl sa 20 poena i 15 skokova. Ostin Rivs je dodao 16 poena, 6 asistencija i 5 skokova, a Rui Hačimura je imao 13 poena. 

Prošle godine su Lejkersi takođe sa sedmog mjesta otišli u plejof, a tada su ih zaustavili upravo Denver Nagetsi, ali tek u finalu Zapada. Ipak, "počišćeni" su sa 4:0 i sada je Denver veliki favorit. Što se tiče Pelikana oni će imati novu šansu pošto će se sastati sa Sakramento Kingsima u borbi za posljednje osmo mjesto u plejofu i susret sa Oklahoma Sitijem. Ipak problem im pravi to što je Zajon Vilijamson povrijedio zadnju ložu u ovom meču i neizvjestan je za naredni duel. 

BONUS VIDEO: