Košarka

ŽAKELJ POSLIJE PORAZA U "MORAČI": Mislim da je bio praznik košarke, atmosfera je bila odlična

Autor Milica Mrvaljević

Košarkaši Budućnost Volija će u plej-of AdmiralBet ABA lige ući sa treće pozicije - Budućnost je u derbiju 25. kola, izgubili od Partizana (89:83).

budućnost voli košarka andrej žakelj
Izvor: Risto Bozovic/© MN press, all rights reserved

Meč je odlučen u posljednjem minutu kada je Zek Ledej pogodio trojku za 87:83.

"Čestitam Partizanu, odigrali su dobru utakmicu. Došli su sa najjačih 12 igrača. Mislim da je bio praznik košarke, atmosfera je bila odlična. Što se nas tiče - bili smo energetski na nivou, kako ja želim. U trećoj četvrtini smo imali pad, ali smo se vratili odbranom i lakim poenima. Na kraju je kvalitet Partizana, sa indivudualnim akcijama, odlučio utakmicu. Čestitam momcima, dali su sve od sebe. Hvala i navijačima, koji su nas u ovolikom broju bodrili. Bio je užitak igrati u ovakvoj atmosferi", rekao je nakon meča trener Budućnosti, Andrej Žakelj.

"Lijepa utakmica u izvanrednom ambijentu. Želio bih da se zahvalim ljudima iz Budućnosti na izuzetnom gostoprimstvu. To je ono što i mi u Beogradu pokušavamo da im vratimo i to je primjer fer-pleja. Mislim da je utakmica bila na zavidnom nivou što se tiče fer-pleja. Meč je odlučen u posljednjih nekoliko posjeda. Šut Ledeja je napravio razliku, a onda smo koncentrisano odigrali odbranu. Detalji su odlučili utakmicu", izjavio je trener Partizana Željko Obradović.

Budućnost u petak igra sa SC Derbijem, Partizan je domaćin Zadru.