Košarka

MORNAR NA GOSTOVANJU U LJUBLJANI: NAPETA UTAKMICA U PERSPEKTIVI

Autor Milica Mrvaljević

Pobjeda nad Igokeom, a onda i vijest da će zbog ulaska Dubaija regionalna liga najvjerovatnije biti proširena, čini se da olakšava Baranima igru.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Košarkaši Mornara u prethodnom kolu Admiralbet ABA lige konačno su pobjegli sa posljednjeg mjesta, a ovog vikenda imaju ozbiljnu šansu da naprave korak ka opstanku.

Mornar u 24. kolu regionalnog takmičenja gostuju u Ljubljani kod Cedevita Olimpije, meč se igra sjutra (subota) od 17 sati.

"Posljednji rezultat učinio je da se osjećamo znatno bolje - pobjedom nad Igokeom smo odradili ono što smo planirali i dočekali smo da se malo pomjerimo sa posljednjeg mjesta", poručio je Mihailo Pavićević, trener Mornara pred put u Ljubljanu.

"Naravno da nas pobjeda u prošloj rundi neće uljuljkati, ostala su još tri kola, a volim da do kraja budemo fokusirani i koncentrisani, pa ćemo u svaki meč uči sa podjednakim ambicijama", dodao je trener.

Koji je cilj?

"Pobjede, nemamo drugog izbora".

Novi rival je jedan od jačih klubova regiona.

"Čeka nas težak meč protiv kvalitetnog protivnika, ali ne idemo sa bijelom zastavom. Nekako je i atmosfera u ekipi sasvim drugačija, a i sama činjenica da sada stvari držimo u svojim rukama čini nas samouvjerenim", izajavio je Mihailo.

Zbog toga je tu i želja da se priča oko opstanka završi već na jednom od težih gostovanja.

"Gledaćemo da već u Ljubljani riješimo sve dileme, ali moraćemo da odigramo izuzetno dobru utakmicu i da budemo maksimalno fokusirani na svaki detalj kako bismo iznenadili Cedevita Olimpiju", zaključio je Pavićević.

Uroš Luković se početkom decembra vratio u Bar i još jednom je pokazao koliko je važan za igru Mornara.

"Očekuje nas meč protiv ekipe koja igra na vrhunskom nivou, koja je nastupala u Evrokupu ove sezone... U svakom slučaju mislim da bi utakmicu mogla da odluči odbrana", izjavio je Luković.

Prvi meč u sezoni odigran u "Topolici" završen je pobjedom Cedevita Olimpije 86:74.

Admiralbet ABA liga, 24. kolo

Ranije

FMP - Budućnost Voli 84:76

Petak

19.00h Borac - Zadar

21.00h Split - Cibona

Subota

17.00h Cedevita Olimpija - Mornar

19.00h Igokea - Krka

Nedjelja

17.00h SC Derbi - Partizan

Ponedjeljak

20.00h Crvena zvezda - Mega

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt