Košarka

BOMBA U REDOVIMA OLIMPIJE, STIGAO NBA AS: U finišu sezone doveli veliko pojačanje!

Autor Nikola Lalović

Denzel Valentajn će po prvi put u karijeri zaigrati u Evropi!

Izvor: MN Press

Mnogo je novca Olimpija iz Milana potrošila ove sezone, a malo je postigla. Tim Etorea Mesine juri Partizan i deseto mjesto u Evroligi, a sada su nakon rastanka sa Rodnijem Mekgruderom riješili da potpišu još jednog bivšeg NBA asa. 

U pitanju je Denzel Valentajn, košarkaš koji pokriva pozicije beka i krila, a najbolje ga se sjećamo iz redova Čikago Bulsa. Ovaj 30-godišnjak je draftovan kao 14. pik 2016. godine i u Bulsima je igrao do 2021. Nakon druge sezone u kojoj je prosječno imao 10,2 poena, 5,1 skok i 3,2 asistencije po meču brojke su mu padale pa je trejdovan u Klivlend. Zatim je kratko bio u Juti i razvojnom timu Boston Seltiksa, a ove sezone je odustao od NBA. 

Počeo je godinu u Australiji i za Sidnej KIngse je prosječno davao 12,2 poena, imao je 5,3 skoka i 3,9 asistencija po meču. Naravno što se tiče Evrolige Valentajn nema šansu da zaigra u Evroligi jer je odavno prošao rok za registraciju igrača u elitnom rangu.

Olimpija igra meč sa Monakom u gostima koji bi mogao da bude jedan od ključnih u nastavku sezone u Evroligi, a crno-bijeli će svakako na tom meču navijati za Sašu Obradovića i Majka Džejmsa.