Košarka

Evroliga vjeruje Bodirogi: Ostaje predsjednik, dobio je novi mandat!

Autor Dragan Šutvić

Dejan Bodiroga ostaće predsjednik Evrolige u naredne četiri godine, baš kao i direktor Paulijus Motiejunas.

Izvor: MN Press

Dejan Bodiroga ostaće predsjednik Evrolige, dobio je novi, četvorogodišnji mandat na čelu ove organizacije. Tu je postavljen 14. septembra 2022. godine, produžetak saradnje uslijedio je 15. juna 2023. godine i sada je dobio novi mandat. Baš kao i direktor takmičenja Paulijus Motiejunas.

Odluka je saopštena na zvaničnom sajtu Evrolige i navedeno je da je "Bodiroga za vrijeme provedeno na funkciji unaprijdio kvaltiet takmičenja, učvrstio veze u košarkaškoj zajednici, uz sjajnu saradnju sa Sindikatom igrača (ELPA) i Sindikatom trenera, kao i sa FIBA i svim ostalim košarkaškim institucijama."

"Jedan od ciljeva koji je postavljen njihovim dolaskom bio je još veći interes i rad na digitalnim platformama i televizijama, postavljanje novih rekorda u dvoranama širom Evrope, kao i pronalasci rješenja i novih prilika sa novim tržištima koja nisu u Evropi. Radi se i na stvaranju novih prilika i vode se razgovori u vezi novih tržišta i nastavku rasta Evrolige", stoji na kraju saopštenja.

Ovaj posljednji dio ujedno sugeriše ono o čemu se priča već neko vrijeme. Da će Dubai ući u Evroligu i da je to samo pitanje momenta. Spekuliše se da će naredne sezone ipak prvo igrati u Evrokupu. Za to vrijeme se čeka i njihovo pristupanje ABA ligi što bi trebalo da se dogodi na sljedećoj sjednici čelnika regionalnog takmičenja.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!