Košarka

HOĆE LI DUBAI UĆI U ABA LIGU? Stigao izvještaj iz Zagreba: Čeka se jedan DETALJ, poznat je novi datum!

Autor Nemanja Stanojčić

Dubai, još uvijek, nije postao član ABA lige za narednu sezonu.

Izvor: MN Press

Sjednica ABA lige održana je danas u Zagrebu i glavna tema bio je ulazak Dubaija u regionalno takmičenje. Uprkos najavama da će sve biti gotovo i da će se sve ozvaničniti u glavnom gradu Hrvatske, to se nije dogodilo, bar ne za sada.

Prema izvještaju sa sednice, potvrda se još uvijek čeka. "Predstavnici Dubaija bili su na sastanku i prezentovali su njihov dugoročni plan i viziju u vezi pristupanja porodici ABA lige za sezonu 2024/25. Svi predstavnici takmičenja imali su pozitivne reakcije i otvoreni su za projekat koji je predstavljen. Konačna odluka biće donijeta u najkraćem roku", navodi se u saopštenju.

Potvrđeno je i da je sledeća sjednica zakazana za 19. mart i kako stvari stoje tada će i zvanično da bude prihvaćen novi klub u ABA ligi posle čega bi trebalo da bude poznato više detalja u vezi sistema takmičenja i planova. Tada će biti i glasanje o njihovom ulasku.

Već neko vrijeme spekuliše se o tome da Dubai ima planove da dovede najveće zvijezde i da napravi "bum" u evropskoj košarci. Navodno su zvali i Svetislava Pešića da bude trener tima. U toku su pregovori i sa Evroligom i navodno bi trebalo da igraju u Evrokupu u narednoj sezoni.

Tagovi