Košarka

SKANDAL U MILANU! PARTIZAN ŽESTOKO OŠTEĆEN U POSLEDNJIM SEKUNDAMA! Kako je moguće da ovo niko nije primijetio?! (VIDEO)

Autor Gordana Šćepanović Izvor Kurir

Košarkaši Partizana doživjeli su poraz od Milana u 28. kolu Evrolige pogotkom Šabaza Nejpira u samoj završnici.

Izvor: MN Press

Amerikanac koji je sezonu počeo kao košarkaš Crvene zvezde, pa se u decembu vratio u Olimpiju iz Milana nakon što je sa crveno-bijelima raskinuo saradnju, pogodio je izuzetno težak šut uz dobru odbranu Alekse Avramovića.

Nejpir je pogodio za konačnih 85:83, na 5,1 sekunde do kraja utakmice, a to je uradio nakon što je napravio grešku u koracima koju niko nije primijetio.

MOTOROLA MAGIC MOMENT OF THE NIGHT: Napier wins it!
Izvor: YouTube/EuroleagueBasketball

 Sve se desilo ispred sudije, ali i klupe Partizana sa koje niko nije reagovao.

Nejpir je prilikom pokušaja da obezbijedi sebi što bolju poziciju za šut napravio četiri koraka nakon posljednjeg driblinga. Uspio je čak i da "fintira" šut, a da arbitri ne dosude grešku.

Lopta je prošla kroz obruč, a crno-bijeli za kratko vrijeme u posljednjem napadu nijesu uspjeli da dođu do koša.

Sudije na ovoj utakmici bili su Emin Mogulkoč iz Turske, Žozef Bisan iz Francuske i Karlos Kortes iz Španije koji je bio najbliži Nejpiru.

Partizan je poslije poraza ostao na deobi 10. mjesta koje vodi u plej-in. Ekipa iz Milana je stigla do 12. pobjede i sada ima samo jednu manje od crno-bijelih i Valensije, pa je jasno da je duel u "Mediolanum Forumu" bio izuzetno važan

Kada je riječ o Nejpiru, protiv Partizana je odigrao najbolju utakmicu otkako se u Olimpiju.

Meč je završio sa 15 poena, pet asistencija, četiri skoka i tri ukradene lopte. Imao je indeks korisnosti 24, za dva poena je pogodio jedan od dva šuta, a za tri poena tri od četiri pokušaja.

,,Drago mi je što sam dio ove ekipe. Zasluge za pobjedu pripisujem saigračima. Promašivao sam šuteve u drugom poluvremenu, ali su nastavili da kreiraju za mene. Odigrali smmo izvanredno u odbrani i napadu" rekao je Nejpir poslije utakmice.

Ovako je govorio o posljednjem napadu.

,,Napravili smo dogovorenu akciju. Trebalo je da se ide u lijevu stranu" završio je pouzdani organizator igre.