Košarka

DONČIĆ SE IGRAO SA MAJAMIJEM: Radio šta je htIo, vidjeli smo i zakucavanje za pobjedu! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Jednostavno nema lijeka za Luku Dončića u NBA.

Izvor: USA TODAY SPORTS / DDP USA / PROFIMEDIA

Luka Dončić je imao još jednu fantastičnu partiju, opet je upisao tripl-dabl i uspio je da donese pobjedu Dalasu nad Majami Hitom Nikole Jovića. Slovenački plejmejker je ubacio 35 poena, imao je po 11 skokova i asistencija i to mu je bio peti put zaredom da ima tripl-dabl sa preko 30 poena. Prije njega je samo Rasel Vestbruk to uradio u NBA. 

Pomogao mu je Kajri Irving sa 23 poena i po 4 skoka i asistencije, a bivši košarkaš Partizana Dante Egzum je imao 3 poena, 5 skokova i 4 asistencije. Kod Majamija je Teri Rozir briljirao sa 27 peona, 11 asistencija i 6 skokova, a Nikola Jović je za 16 minuta na terenu imao 4 poena, 2 skoka i asistenciju.

Dramatično je bilo u meču Sakramento Kingsa i San Antonio Sparsa gdje je tim Grega Popoviča imao napad za pobjedu, ali je Domantas Sabonis ukrao loptu i zakucao u kontri za konačnih 131:129. Pogledajte taj momenat: 

Sabonis je sa 31 poenom, 17 skokova i 9 asistencija bio prva figura meča, dok je Dearon Foks bio najefikasniji sa 33 poena i po 5 skokova i asistencija. Kod San Antonija Darijus Vasel je imao 30 poena, 9 skokova i 5 asistencija.