Košarka

CRVENA ZVEZDA IMA NAJTEŽI RASPORED EVROLIGE

Autor Nebojša Šatara

KK Crvena zvezda Meridianbet oprostiće se od Evrolige za ovu sezonu serijom jako teških utakmica

Izvor: Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES

KK Crvena zvezda gostuje u Monaku u četvrtak od 19 časova, a utakmicom protiv tima Saše Obradovića počinje pakleni oproštaj od Evrolige za ovu sezonu. Bez šansi za plasman u Top 8 ili u plej-in, tim Janisa Sferopulosa otišao je u kneževinu značajno oslabljen, ali i sa sviješću o tome da ima vjerovatno najteži raspored u takmičenju do kraja. Prema procjeni specijalizovanog portala "Basket news", raspored crveno-bijelih je i doslovno najteži:

  • Četvrtak: Monako - Zvezda, 19
  • 14. mart: Zvezda - Makabi 19
  • 20. mart: Zvezda - Panatinaikos
  • 22. mart: Zvezda - Virtus
  • 29. mart: Real - Zvezda
  • 4. aprila: Zvezda - Olimpijakos
  • 11. april: Efes - Zvezda

S obzirom na činjenicu da su od Zvezde neuspješniji samo ASVEL i Alba, crveno-bijeli su se uveliko preusmjerili ka ABA ligi, u kojoj na vrhu tabele imaju prednost od dvije pobjede u odnosu na drugoplasiranu Budućnost i tri pobjede više od Partizana. U takvoj situaciji, tim Janisa Sferopulosa posvetiće se u bližem nastavku sezone borbama na domaćem terenu, dok su šanse u Evroligi izgubljene u prethodnim nedjeljama i mjesecima.

U tom kontekstu, klub sa Malog Kalemegdana saopštio je u četvrtak da je produžio ugovor sa Amerikancem Trejom Tompkinsom, koji za u prvih mjesec dana u timu nije debitovao, ali bi mogao da se priključi timu u naredne dvije nedjelje. Dok se on bude "vraćao" iz teške povrede, njegovi saigrači imaće pakleno težak oproštaj od najjačeg takmičenja.

Sa druge strane, tim Saše Obradovića - Zvezdine igračke legende i njenog bivšeg trenera - dočekuje ovaj meč kao četvrtoplasirani na tabeli, sa skorom 17-10 i u aktivnoj trci za prednost domaćeg terena sa Pananatinaikosom, Virtusom, Olimpijakosom...

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt