Objavljen plan

SRBIJA SE PITA DA LI ĆE JOKIĆ U PARIZ, A DENVER MU VEĆ NAPRAVIO RASPORED!

Autor Goran Arbutina

Nikola Jokić će najvjerovatnije morati da se pojavi na ovim utakmicama.

Izvor: USA TODAY SPORTS / DDP USA / PROFIMEDIA

Dok se Srbija pita da li će Nikola Jokić igrati za nacionalni tim na Olimpijskim igrama u Parizu on je već saznao raspored pred narednu NBA sezonu. Sada je zvanično objavljeno da će morati u Abu Dabi gdje će igrati duele protiv Boston Seltiksa. 

"NBA Abu Dabi igre 2024" je događaj koji će se odigrati početkom oktobra u namjeri da NBA podigne popularnost u tom dijelu svijeta, ali i da zaradi veliki novac. U okviru programa koji će trajati nekoliko dana sada je zvanično objavljeno da će se dva meča Boston Seltiksa i Denver Nagetsa odigrati 4. i 6. oktobra 2024. godine.

NBA je izabrala baš ova dva tima zato što su u njima velike zvijezde Nikola Jokić i Kristaps Porzingis, dvojica internacionalaca i smatra se da upravo internacionalne zvijezde privlače najviše pažnje van Amerike.

"NBA i Ministarstvo kulture i turizma Abu Dabija danas objavljuju da će se u okviru "NBA Abu Dabi igara 2024" sastati sedamnaestostruki NBA šampioni Boston Seltiksi i aktuelni NBA šampioni Denver Nagetsi sastati u dvije predsezonske utakmice u petak 4. oktobra i nedjelju 6. oktobra", navedeno je u zvaničnom saopštenju.

Računa se da će karte za ovaj spektakl biti raspordate, a TV prava za ovaj događaj su već rasprodata u više od 200 država širom svijeta.