Košarka

BUDUĆNOST U DRAMI SAVLADALA IGOKEU U MORAČI

Autor Balša Janković

"Plavi" savladali Igokeu u finišu 79:76

Izvor: MONDO/Anja Rašović

Dosta teže, nego što je bilo očekivano košarkaši Budućnost Volija su upisali pobjedu nad Igokeom u 21. kolu AdmiralBet ABA lige - crnogorski šampion je večeras slavio u "Morači" 79:76 i ostao na drugoj poziciji.

Šampion Crne Gore je utakmicu protiv neugodnog rivala iz Laktaša prelomio u posljednjim trenucima, nakon velike borbe. Činilo se da je Budućnost slomila otpor Igokee kada je nakon poena Kenana Kamenjaša povela 74:68, na minut i 12 sekundi prije kraja.

Međutim, nakon toga uslijedili su poeni Gorana Filipovića za dva, pa trojka Dragana Milosavljevića nakon tajm auta za 74:73, pola minuta prije kraja. Potom je uslijedila penal završnica, koristili su bacanja sa obje strane, sve do kod rezultata 78:75 Kosta Kondić nije ubacio jedno, a drugo namjerno promašio jer su bile samo tri sekunde do završetka. Oprezan je na defanzivnom skoku bio Nikola Tanasković i obezbijedio loptu za “plave”, koji je potom polovičan bio sa penala za konačnih 79:76.

Igokea je do završnice prijetila izabranicima Andreja Žakelja, koji su u penal završnici na opisan način odbranili domaći parket.

Jogi Ferel bio je najefikasniji u podgoričkom timu sa 18 poena, 13 je dodao Flečer Megi, a 12 Kenan Kamenjaš.