SJAJNO

"ŠTA SI TI KOG ĐAVOLA URADIO, JA SAM IMAO TRIPL-DABL": Jokić napravio ŠOU poslije meča, Meloun otkrio detalje!

Autor Nemanja Stanojčić

Majkl Meloun otkrio je kako je Nikola Jokić "peckao" saigrača Kolina Gilespija.

Izvor: USA TODAY SPORTS / DDP USA / PROFIMEDIA

Nikola Jokić dominira na parketima NBA lige, poigrava se sa protivnicima, tako je bilo i u pobjedi protiv Portlanda (127:112) gdje je upisao 29 poena, 15 skokova i 14 asistencija. Bio mu je to drugi uzastopni tripl-dabl učinak u razmaku od 24 sata, prvo protiv Vašingtona, pa onda i protiv Blejzersa.

Zbog povrede na parketu nije bio Džamal Marej, pa je šansu dobio Kolin Gilespi (24) i to je iskoristio na pravi način, dao je 18 poena, nije imao nijednu izgubljenu loptu i zbog svega toga dobio je nagradu u vidu lopte sa utakmice. Saigrači su mu na taj način pokazali koliko cijene njegov doprinos. Jokić je to iskoristio da napravi šou u svlačionici, a sve detalje otkrio je trener Majkl Meloun.

"Izgledao je baš komforno i pun samopouzdanja na parketu. Kada je dobio loptu Nikola mu je prišao i pitao ga 'Šta kog đavola si ti uradio, ja sam sad imao tripl dabl to je moja lopta'. Mnogi momci su se istakli, odigrali su dobro, dali su doprinos i to je potrebno da bi se pobjeđivalo", počeo je Meloun.

Uslijedilo je i pitanje da li je Kolin na kraju dobio loptu. "Nikola udara u zid sada, ali mislim da će dati Kolinu da zadrži loptu. Gilespi je stvarno odigrao dobar meč, Nikola je imao tripl-dabl, ali su stvarno svi u svlačionici srećni zbog Gilespija. Nije imao samo dobar meč, već je imao meč u kom je doprinio da pobjedimo, čestitam mu na tome i načinu na koji je pristupio i odigrao utakmicu."

Nagetsi se polako vraćaju u prepoznatljivu formu i ređaju pobjede. "Pre Ol-star pauze smo doživjeli tri poraza i poslije toga smo pričali i bilo je jasno da moramo da krenemo jako od starta poslije pauze. Jokić je imao dva uzastopna tripl-dabla, Porter je odigrao odlično, ali su momci shvatili koji period sezone je i šta se dešava. Mi želimo da Majkl bude što bolji, umije da šutira, mora da koristi ono što može. Ako bude više dodavao i kretao se bez lopte, uz Nikolu koji je jedan od najboljih dodavača u istoriji, onda će doći do još lakših poena. Igrao je na visokom nivou tokom cijelog meča", zaključio je Meloun.