Košarka

CRNA GORA GOSTUJE SVJETSKOM PRVAKU NA STARTU KVALIFIKACIJA ZA EP

Autor Balša Janković

Košarkaška reprezentacija Crne Gore večeras (19:30) gostuje Njemačkoj

Izvor: MONDO

Skoro pola godine nakon akcija u Aziji, crnogorska reprezentacija kreće u “operaciju Eurobasket 2025” - i to sa terena aktuelnog svjetskog šampiona. Ekipa se okupila u subotu, u utorak odradila prvi trening u kompletnom sastavu i krenula ka Evropskom prvenstvu čiji su domaćini Kipar, Letonija, Poljska i Finska. Cilj je jasan - novo učešće na kontinentalnoj smotri, a prva stanica do ispunjenja ciljeva je “MHP arena” u Ludvigzburgu, gdje će Crna Gora večeras (19:30) naspram sebe imati ne samo svjetskog prvaka, već i nešto više od pet hiljada bučnih navijača.

"Pokazali smo u prethodnim ciklusima da nismo domaćinska ekipa, da smo tim koji zna da ostvari velike pobjede u gostima. Znamo da nas čeka puna sala, ali iskren da budem i igračima i meni to više odgovara - da je košarkaški ambijent i da u takvom ambijentu pružimo dobru partiju" rekao je u najavi meča selektor Boško Radović.

"Iako možda nije u najboljem sastavu, čeka nas ozbiljan protivnik, selekcija koja ima veliku bazu kvalitetnih igrača, koji godinama igraju na visokom nivou. Svjesni smo da nas čeka ozbiljna i agresivna ekipa u oba pravca. Zbog svega što sam naveo moraćemo puno da radimo kako bismo bili u utakmici 40 minuta protiv takve ekipe" naglasio je Radović.