Nije se dokazao

SRBIJA ZBOG NJEGA STREPILA, A SAD ODLAZI: PoslIJe HORORA u meču sa "orlovima" brzo odustao od Evrope!

Autor Nikola Lalović

Nuni Omot je promIJenio sredinu i više neće nastupati u Francuskoj već se seli u Kinu.

Izvor: Profimedia/IMAGO

Nuni Omot, košarkaš koga je Srbija zapamtila po lošem sa Svjetskog prvenstva u Manili, ima novi ugovor. Nakon što je počeo sezonu u Francuskoj gdje je nastupao za Roan, sada je potpisao za Ningbo Roketse u Kini. Ovaj 29-godišnjak će tako stići na četvrti kontinent u karijeri. 

Počeo je profesionalnu karijeru u Americi u razvojnoj ligi, zatim je došao u Evropu gdje je igrao za MZT, pa u Holandiji, Poljskoj i Nemačkoj, a onda je otišao za Portoriko. U Africi je igrao u Egiptu, a sada ide u Aziju da nastupa u Kini. 

Nastupao je u meču sa Srbijom na Svjetskom prvenstvu u dresu Južnog Sudana, a jedan njegov udarac je mogao da bude koban za Borišu Simanića. Udario ga je u duelu ispod koša, nakon čega je Simaniću odstranjen bubreg i on se još uvijek oporavlja od toga. 

"Čuo sam da je završio u bolnici, izvinjavam mu se se, nijesam htio da da to uradi, kamoli da to bude prljav potez. Nadam se da će se brzo oporaviti, molim se za njega, nijesam prljav igrač i nikad nijesam bio. Iz dubine srca mu se izvinjavam", odmah nakon naredne utakmice je izjavio Nuni Omot. 

Oglasio se tada i Košarkaški savez Južnog Sudana koji je stao uz svog košarkaša, ali je takođe srpskom reprezentativcu poželio sve najbolje i brz oporavak. 

"Košarkaški savez Južnog Sudana je danas dobio informaciju o povredi Boriše Simanića i tome da mu je zbog incidenta na našem meču Svjetskog prvenstva sa Srbijom izvađen bubreg. Incident se desio između srpskog košarkaša i igrača reprezentacije Južnog Sudana Nunija Omota. Sudije su pregledale situaciju odmah nakon što se desila i nijesu dosudile faul Omotu. Na kraju, ni košarkaški savez ni igrač nijesu dobili informaciju o ozbiljnosti Simanićeve povrede. Događaj je bio nenamjeran i nesrećan. Košarkaški savez bi želio da se oglasi i o rasističkim napadima koje je igrač Nuni Omot doživio nakon što su saopštene ove vijesti. Mi osuđujemo ovakav vid rasizma upućen našem igraču. Košarka je sport koji spaja ljude, a ne nešto što stvara predrasude. Na kraju mi paljemo naše molitve i najlepše želje Boriši Simaniću", navodi se u saopštenju KS Južnog Sudana.