Košarka

ŠOU NIKOLE JOKIĆA NA OL-STARU! Cijela Amerika čekala da zakuca, a onda je sve nasmijao! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Nikola Jokić jednostavno nije košarkaš za "atraktivnosti" na revijalnim utakmicama, za njega su samo prave takmičarske.

Izvor: USA TODAY SPORTS / DDP USA / PROFIMEDIA

Istok je pobijedio Zapad 211:186 u Ol-star utakmici u Indijani, a ubjedljivo najraspoloženiji za igru bio je Karl-Entoni Tauns koji je postigao 50 poena, ali džabe mu kada je u poraženom timu. Tako je MVP nagrada pripala Demijanu Lilardu iz Molvokija, koji je postigao 39 poena (11 trojki) i odveo je svoju konferenciju do pobjede u ovoj revijalnoj utakmici.

Ono što nas najviše zanima je Nikola Jokić koji ni ovoga puta nije bio previše zainteresovan za Ol-star, tako da je drugima prepustio da se zabavljaju na terenu i meč je završio sa 13 poena (6/8) uz još četiri skoka, devet asistencija i dvije ukradene lopte, za 23 minuta na parketu. Imao je priliku i da zakuca, ali ni ovoga puta to nije uradio na Ol-staru, kada je posebno nasmijao i komentatore sa utakmice, pogledajte:

Nije se mnogo više trudio ni Luka Dončić, koji je imao sedam poena (3/10), uz još sedam skokova i sedam asistencija, a pažnju je privukla akcija sa Jokićem kada su se dodavali dok su pretrčavali teren, međutim Jokić je i ovoga puta odbio da šutira - nego je dodao dalje svom saigraču za poene.


Što se tiče same Ol-star utakmice, koja se "vratila korijenima" i ponovo se igra između konferencija, vrijedi istaći da je prvi put probijena granica od 200 poena. Važniji učinak na Zapadu imali su i Gildžes-Aleksander (31), Kevin Durent (18), Stef Kari (16), Devin Buker (15) i Kavaj Lenard (13). Ipak, utisak je da je Istok imao više "neiživljenih" košarkaša koji žive za Ol-star, pa je Lilarda pratio Džejlen Braun (36), odnosno Tajris Haliburton (32), Janis Adetokunbo (23), Džejson Tejtum (20), Skoti Barns (16), Džejlen Branson (12), Tajris Maksi (12).