Košarka

ORDEN KARAĐORĐEVE ZVEZDE ZA DEJANA MILOJEVIĆA: Vučić uručio odlikovanje njegovom sinu Nikoli

Autor Mladen Šolak

Pokojni srpski trener odlikovan visokim državnim priznanjem.

Izvor: Kurir/Damir Dervišagić

Preminuli srpski trener Dejan Milojević odlikovan je posthumno ordenom Karađorđeve zvijezde prvog stepena. Orden je njegovom sinu Nikoli Milojeviću uručio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na svečanosti u Starom dvoru povodom državnog praznika Sretenje.

Dejan Milojević preminuo je 17. januara u Americi, gdje je od 2001. bio član stručnog štaba Golden Stejt Voriosa. U srpskoj i evropskoj košarci ostavio je dubok trag kao igrač FMP-a, Budućnosti, Partizana, Valensije, Galatasaraja, a kao trener je čak osam godina radio sa velikim srpskim talentima u Megi. Između ostalih, na pravi put je izveo Nikolu Jokića, Vasilija Micića i druge asove.

Milojević je sahranjen na Novom bežanijskom groblju u Beogradu u utorak, a iz Amerike je tim tužnim povodom doputovao glavni trener Golden Stejta Stiv Ker, generalni menadžer Voriorsa Majk Danlivi, kao i niz članova stručnog štaba. U tom timu Milojević je postao NBA šampion 2022. godine. Početkom vijeka, on je osvajao zlata i sa reprezentacijom, kao igrač tima koji je 2001. godine dominantno postao prvak Evrope u Istanbulu.