Košarka

CRVENA ZVEZDA NIJE OŠTEĆENA! Evroliga hitno objavila saopštenje, sudije bile U PRAVU!

Autor Mladen Šolak

Evroliga je reagovala i odmah se oglasila

Izvor: Printscreen/Sportklub

Evroliga je objavila saopštenje i objavila da Crvena zvezda Meridianbet nije oštećena u završnici utakmice protiv Žalgirisa, u kojoj je doživjela poraz 91:93. Utvrđeno je da plejmejker Žalgirisa Kinan Evans nije gazio liniju sredine terena sa loptom i da nisu prekršena pravila, niti da je lopta u tom, odlučujućem trenutku trebalo da pripadne Crvenoj zvezdi. Ovo piše u saopštenju:

"Povodom spekulacija oko akcije koja se dogodila na 21,1 sekund do kraja u četvrtoj četvrtini utakmice Crvena zvezda Meridianbet - Žalgiris Kaunas, utvrđeno je sledeće:

  • Na 21,1 sekund do kraja, Dovidas Gedraitis izveo je loptu iz auta i dodao je Kinanu Evansu. Kinan Evans primio je i dodao Tomasu Dimši, koji je iznudio ličnu grešku. Sudije su ustanovile da Kinan Evans nije nagazio liniju sredine terena tokom tog posjeda, pa nije dosuđeno nepravilo vraćanje na svoju polovinu.
  • Sudijska kancelarija Evrolige pregledala je snimak iz više uglova kamere i nije našla bilo kakav jasan vizuelni dokaz da je Kinan Evans nagazio liniju na sredini terena, pa je utvrđeno da su sudije ispravno presudile kada se nisu oglasile i prekinule igru"

Pogledajte tu situaciju:

Posle navedene odluke sudija navijači su zasuli teren predmetima, a arbitri su jedva napustili parket i otišli u svlačionicu pod pratnjom obezbjeđenja. Dan posle, Zvezda je saopštila da su u toku noći identifikovani svi koji su pravili nerede: "KK Crvena zvezda Meridianbet je tokom noći, po hitnom postupku identifikovao više osoba koje su u toku, i po završetku utakmice protiv Žalgirisa, bacila predmete na teren, i u pravcu sudija ovog meča, oštetili tunel i pokušali da naruše fizički integritet pojedinih aktera ove utakmice. KK Crvena zvezda Meridianbet sa žaljenjem konstatuje da su bez obzira na sva dešavanja tokom utakmice, incidenti na kraju utakmice bacili su sjenku na sve napore kluba da organizuje utakmicu bez incidenata. Klub je u kontaktu sa nadležnim organima koji će nakon što budu prikupljeni svi neophodnu podaci i budu identifikovana sva lica, reagovati u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima dok će klub u skladu sa internim pravilima tim licima oduzeti sezonske karte i zabraniti ulaz na utakmice u organizaciji kluba", saopštio je klub.

Pogledajte te scene: