Košarka

TEŽAK "ŠAMAR" ZA JOKIĆA U NBA! Izgubio 29 razlike, a to nije najgora vijest - Sabonis ga PRETEKAO!

Autor Milutin Vujičić

Nikola Jokić nije više lider kada su u pitanju tripl-dablovi za ovu sezonu što bi moglo da bude argument da ne osvoji MVP nagradu.

Izvor: RONALD MARTINEZ / Getty images / Profimedia

Denver je slavio protiv Lejkersa, u nastavku "ture" po Zapadnoj obali - gdje su u 24 sata igrali dvije utakmice - ipak poraz. Sakramento je iskoristio svježinu i razbio je Denver prethodne noći 135:106, iako ni ovoga puta Nikola Jokić nije odigrao loš meč, ali osjetilo se da mu nedostaje eksplozivnosti zbog umora.

Tako je Jokić za pola sata na parketu postigao 23 poena (9/17 iz igre), imao je još osam skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte, ali to nije bilo dovoljno prosto jer Džamal Marej i Majkl Porter Džunior nijesu ponovili partije kao protiv Lejkersa. Marej je imao samo 12 poena (4/10), dok Porter nije ni igrao, najvjerovatnije zbog toga što je skrhan zatvorskom kaznom za njegovog rođenog brata Koubena Portera.

To je otvorilo šansu Votsonu, koji se nije proslavio (imao samo četiri poena kao starter), dok nijesu pretjerano raspoloženi bili ni Gordon (14), Braun (13) i Holidej (10). Utakmica je i rano izgubljena, tako da je Maloun na parket poslao i igrače koji igraju znatno manje ove sezone.

Nikola Jokić protiv Sakramenta
Izvor: YouTube/Inevitable Jokić Nikola

Što se tiče Sakramento, poenterski ih je predvodio Malik Monk (23), međutim nagradu za igrača utakmice odneo je Domantas Sabonis. Valjda u dokazivanju da zaslužuje da bude Ol-star, htio je da to posebno istakne protiv Jokića, pa je zabilježio 17 poena, 17 skokova i 10 asistencija. Sve to za 16. tripl-dabl u sezoni, pa je sada u ovoj kategoriji pretekao i Jokića, što se dugo nije desilo u NBA.

Prethodne noći od srpskih igrača na parket je izlazio i Bogdan Bogdanović čija Atlanta je pobedila Filadelfiju u gostima (127:121), a kapiten Srbije je imao 13 poena, uz po tri skoka i asistencije. Vasilije Micić nije debitovao za Šarlot u teškom porazu od Milvokija (120:84), dok je Darko Rajaković sa Torontom pobijedio Hjuston (107:104) u kom nije bilo Bobija Marjanovića.

NBA REZULTATI

Filadelfija - Atlanta 121:127
Boston - Vašington 133:129
Toronto - Hjuston 107:104
Milvoki - Šarlot 120:84
Sakramento - Denver 135:106
L.A. Lejkers - Nju Orleans 139:122