Košarka

ŽALGIRIS SLOMIO ZVEZDU POSLIJE VELIKE DRAME: Crveno-bijelima je sada potrebno pravo čudo

Autor Gordana Šćepanović Izvor Kurir

Poslije velike drame i neizvjesne završnice, košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Žalgirisa rezultatom 91:93 u sklopu 26. kola Evrolige.

Izvor: MN Press

Crveno-bijeli su na ovaj način propuštili možda i posljednju šansu da se priključe borbi za plasman u doigravanje, šanse su za to veoma male...

Veliki hendikep zadesio je crveno-bijele pred večerašnji meč, pošto u protokolu nijesu bili Miloš Teodosić i Branko Lazić, koji su veoma bitni šrafovi u ovoj ekipi.

Znali su crveno-bijeli da će im večeras biti veoma teško, pošto je Andrea Trinkijeri uspio da preporodi ekipu, koja je vezala četiri uzastopna trijumfa pred dolazak u Beograd.

Već poslije uvodnih minuta, jasno je bilo da ćemo gledati vrlo neizvjestan meč. Obije ekipe maksimalno oprezno su ušle u utakmicu, na semaforu je viđena rezultatska klackalica, igralo se prilično tvrdo a "lepršave" košarke skoro da nije bilo.

Nedović raspoloženo ušao u meč, očekivalo se da će on biti taj koji će eksplodirati usljed odsustva Teodosića, ali je iskusnog plejmejkera dostojno zamijenio Jago, koji je dijelio aistencije kao od šale.

Na momente, odbrana crveno-bijelih bila je ispod svakog mogućeg nivoa, gosti su igrali sjajno u tranziciji, protok lopte je bio fantastičan pa su igrači u zelenim dresovima često ostajali sami na trojci i pogađali otvorene šuteve.

Ipak, u finišu utakmice gosti su odigrali nešto pametnije, napravili su seriju od 7-0, pogađali su uglavnom sa linije za slobodna bacanja, a crveno-bijeli nijesu uspjeli da slome nezgodnog rivala i dođu do veoma bitne pobjede.

U momentima kada se meč lomio, Jagu je sviran nesportski faul, te je taj momenat možda i odlučio utakmicu.

Jago je na svom kontu imao 21, dok je Luka Mitrović postigao 15 a Nedović 13 poena. U timu Žalgirisa istakao se Evans sa 25 poena.