Hit!

NIKOLA JOKIĆ UDARAO RIVALA PO ZADNJICI! Obojica pali na parket, a o Jokiću priča cijela Amerika!

Autor Dušan Ninković

Najbolji košarkaš na svijetu nasmijao je gledaoce u hali i one koji su pratili prenos meča.

Izvor: Twitter/Rate_the_Refs/printscreen

Nikola Jokić je još jednom glavna tema u NBA - njegov Denver savladao je Lejkerse, a o asistenciji srpskog košarkaša svi su pričali. Centru aktuelnih NBA šampiona falilo je samo jedno dodavanje za novi tripl-dabl učinak, a protivnički centar Entoni Dejvis nadmašio ga je u poenterskom smislu jer je bio najefikasniji na meču. Pored tog okršaja njih dvojica su imali i jedan mnogo zanimljiv sukob nakon kojeg su obojica ostali na parketu.

Srpski košarkaš pokušao je da odigra leđima i postigne poene, ali nije uspIo u tome. Nakon što mu je Entoni Dejvis napao loptu Jokić je završio na patosu, a zatim je preko njegovih nogu pao i Dejvis - dok su njegovi saigrači krenuli u napad. Niko nije želIo da se situacija ovako razvije, a Nikola Jokić je to pokazao na neobičan način. Nekoliko puta potapšao je po zadnjici Dejvisa, kao da je htIo da mu kaže da je sve u redu i da su svi dobro prošli u ovom duelu. Pogledajte kako je to izgledalo:

Sudije su odlučio da je Nikola Jokić napravio faul, a zatim su riješili da gledaju snimak kako bi se uvjerili da li je bio namjeran. Dok su oni vrtjeli snimak sporne situacije, komentatore je nasmijao Jokićev potez da potapše jednog od najboljih centara na svijetu. Donijeta je odluka da Jokić nije imao namjeru, pa ova situacija nije previše uticala na ishod meča u kojem su Nagetsi slavili.

Košarkaši Denver Nagetsa nakon pobjede nad LA Lejkersima imaju skor 36-16 i nalaze se na deobi prve pozicije na Zapadu. Identičan skor ima Minesota, dok bi ekipa Oklahome mogla da ih sustigne jer ima jedan odigran meč manje i jednu pobjedu manje od najboljih timova Zapadne konferencije.

Prethodnih godina se vidjelo da je Denver gotovo nepobjediv kada u plej-of uđe sa pozicije nosioca, jer ostalim timovima nije nimalo lako da igraju na velikoj nadmorskoj visini u Koloradu. Prvo mjesto na Zapadu zbog toga ima izuzetan značaj za Jokićev tim, a ukoliko bi do njega stigli bili bi u ogromnoj prednosti u odnosu na rivale. Ekipa Lejkersa trenutno je na devetom mjestu i čini se da će morati kroz plej-in da se domogne mjesta u plej-ofu ove sezone.