Košarka

"PLAVI" RAZBILI GRAN KANARIJU NA OPROŠTAJU OD EVROKUPA

Autor Balša Janković

Budućnost Voli u 18. kolu Evrokupa pobijedila aktuelnog šampiona 90:77

Izvor: MONDO/Anja Rašović

Da su košarkaši Budućnosti Voli od starta sezone igrali kao u posljednjih 20 dana, vjerovatno bi “plavi” direktno izborili plasman u četvrtfinale Evrokupa.

Tek drugi put u 12. okršaju košarkaši Budućnost Volija su savladali Gran Kanariju - na oproštaju od Evrokupa "plavi" su večeras slavili (90:77) i takmičenje u Evropi završili sa osam pobjeda i 10 poraza.

Ovako će ubjedljiva pobjeda nad Gran Kanarijom 90:77 biti samo lijepa uspomena, ali će ostati žal što ekipa Andreja Žakelja nije u plej ofu evropskog takmičenja jer bi u ovakvoj formi sigurno mogla da bude prijetnja svakom rivalu.

Poslije dva poena Makundua i četiri Popovića, Budućnost je večeras stigla do osam poena viška (24:16) i do kraja utakmice konstantno vodila.

Kada je Frimen pogodio oba slobodna bacanja, "plavi" su prvi put stigli do dvocifrene prednosti (28:18), a poslije serije 7:0 i do 15 poena viška (35:20).

Početak drugog poluvremena pripao je gostima, koji su poslije slobodnih bacanja Brusina došli na minus šest (52:46), ali je u tim momentima Frimen odbijao nalet gostujućeg tima, pa je nakon njegove treće trojke crnogorski šampion ponovo imao dvocifrenu prednost - 62:51.

A nakon serije 8:0 u finišu treće četvrtine sve je bilo riješeno - Budućnost je otišla na 70:53, a u četvrtoj četvrtini imala i 23 poena prednosti.

Najefikasniji je bio Makundu sa 21 poenom. Frimen je imao 15, a Ferel i Kamenjaš po 12. Kamenjaš je imao i sedam skokova.