Košarka

BUDUĆNOST ČEKA REZULTAT IZ POLJSKE PRED SJUTRAŠNJI DUEL SA GRAN KANARIJOM

Autor Balša Janković

Budućnost Voli sjutra od 19h dočekuje Gran Kanariju u 18. kolu Evrokupa

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Nakon sjajne pobjede, dominantne igre nad Crvenom zvezdom, košarkaši Budućnost Volija sjutra (19) protiv Gran Kanarije u "Morači" igraju meč 18. kola Evrokupa, posljednjeg u grupnoj fazi.

A da li će meč protiv aktuelnog šampiona Evrokupa biti utakmica sezone ili će biti revijalnog karaktera, biće poznato večeras nakon utakmice Šljonska i Turk Telekoma u Poljskoj. Ako Šljonsk savlada tursku ekipu, onda bi Budućnost, u slučaju pobjede nad Grankom, izborila plasman u nokaut fazu. U slučaju trijumfa Turk Telekoma sve bi bilo gotovo.

Iz kluba su odlučili da ulaz na sjutrašnju utakmicu bude besplatan, ali će se poštovati numeracija za sezonske karte.

"Želim da momci pokažu pristup, energiju i fokus kao na posljednjim mečevima. To je na svakoj utakmici važno. Znam da će motivacija zavisiti od rezultata Turk Telekoma i Šljonska. Zahtjevam od igrača maksimalan pristup", kazao je u najavi meča trener Budućnosti, Andrej Žakelj.

I španskom timu je ovaj meč bitan. Granka ima pobjedu manje od Kluža, koji je na drugom mjestu, a prva dva mjesta vode direktno u četvrtfinale.

"Biće vrlo teško - Gran Kanarija je dobar tim, pobijedila je Real Madrid. Igraju odlično, atletski, sa mnogo šuteva za tri poena. Odlično su vođeni. Sigurno će biti teška utakmica. Moramo da pokažemo to što znamo", poručio je Žakelj.

Možda ce vas zanimati