Košarka

DERBI ABA LIGE: PLAVI DOČEKUJU CRVENU ZVEZDU U MORAČI

Autor Balša Janković

U “Moraču” danas (17 časova) na derbi 19. kola AdmiralBet ABA lige stiže najveći rival

Izvor: MN Press

Dueli “plavih” i “crveno-bijelih” su obilježili nekoliko sezona, igrali su i tri finala u kojima je bilo svega i svačega...

Sada je malo drugačije  jer je Zvezda znatno jača i ima skuplji tim, a praktično je osigurala 1. mjesto pred plej-of. Budućnost se, s druge strane, još nada 2. poziciji, ali bi morala da trijumfuje i danas i u 25. kolu protiv Partizana u “Morači”, a vjerovatno i na svim ostalim mečevima.

U slučaju poraza bi praktično ispala iz trke sa “crno-bijelima”, jer bi imala poraz više i minus 13 iz prvog meča u “Beogradskoj areni”.

"Očekujem da dočekamo meč spremni. U momentu smo u kojem možemo da pružimo otpor Crvenoj zvezdi, ako budemo fokusirani i na energetskom nivou na kojem smo bili na prošloj utakmici" rekao je Žakelj.

Slovenački stručnjak cijeni Zvezdu, ali se fokusira na svoj tim.

"Znamo protiv koga igramo, to je atraktivna i vrlo snažna ekipa, evroligaš sa odličnim indvidualcima. Na nama je da se maksimalno spremimo, ali još jednom kažem - više se bavimo sa našom igrom, pristupom i energijom. Nadam se da će to biti na nivou" naglasio je Žakelj.