Blizu!

LAKAT U GLAVU, PA ISKLJUČENJE ZA SUPERSTARA! Frka na NBA meču - odmah je skočio da se tuče! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

U poslednjem minutu već riješenog meča umalo da dođe do ozbiljnijih batina.

Izvor: Twitter/BleacherReport/printscreen

Košarkaši Klivlenda nisu imali većih problema da savladaju San Antonio (117:101), jedan od najslabijih timova NBA lige, ali je ovaj meč i pored toga obilježio neočekivani incident u samom finišu. Jedan od najpoznatijih košarkaša današnjice ušao je u klinč sa protivnikom nakon nepravilno postavljenog bloka i prljavog poteza kojim je pokušao da ga povrijedi.

Bek Klivlend Kavalirsa Donovan Mičel igrao je odbranu u samom finišu meča, tačnije poslednjem minutu četvrte četvrtine, kada ga je Zek Kolins "namjestio" prilikom postavljanja bloka. Kolins je tokom postavljanja bloka koristio ruke i to veoma visoko, praktično u visini lica najboljeg igrača protivničkog tima. Nakon udarca Mičel je završio na parketu, ali se brzo pridigao kako bi se fizički obračunao sa protivnikom. Pogledajte kako je to izgledalo:

Ostali košarkaši Klivlenda jedva su zaustavili Donovana Mičela, a sudije su ga isključile u poslednjem minutu meča, zbog ovog incidenta. Prije toga je Mičel bio najbolji pojedinac susreta - postigao je 31 poen, uz osam skokova i sedam asistencija. Na drugoj strani, njegov rival u ovom sukobu Zek Kolins meč je završio sa 10 poena i devet skokova.

Ipak, ostaće pitanje zašto se ovako ponašao u samom finišu meča. Kada je pobjednik susreta već bio poznat, a na samo nešto malo više od 50 sekundi do kraja utakmice, mogao je da povrijedi najboljeg košarkaša protivničkog tima. Bizaran potez dodatno dobija na značaju kada se zna da San Antonio Sparsi čvrsto drže začelje na Zapadu NBA lige i nemaju nikakve takmičarske ambicije ove sezone.