OPA!?

ZVEZDA PREGOVARA SA NOVIM POJAČANJEM! Bivši prvak Evrope u Beogradu, zavisi samo od JEDNE stvari!

Autor Milutin Vujičić

Da li će Trej Tompkins potpisati za Zvezdu? Potrebna je "četvorka", ali zavisi od njegovog stanja.

Izvor: 900/Cordon Press / Cordon Press / Profimedia

Iskusni američki košarkaš Trej Tompkins (33, 208 cm) mogao bi da postane novi član Crvene zvezde Meridianbet, prenosi "Meridiansport". Navodno, Tompkins je danas doputovao u Beograd na pregovore sa crveno-bijelima, ali posao je još daleko od zaključenog. Prvo je potrebno da prođe specijalističke medicinske preglede kako bi se u Zvezdi uvjerili da je povreda koja ga je odaljila sa terena ove sezone sada prošlost, odnosno potrebno je i da se dogovore lični uslovi.

Tompkins je praktično devet mjeseci van terena i slobodan je još od ljetos kada je napustio Zenit, dok je najbolje dane karijere proveo u Real Madridu. Član "kraljevskog kluba" bio je sve od 2015. do 2022. godine i u tom periodu je osvojio devet trofeja u Španiji - uz Evroligu 2018. godine u Beogradu.

Amerikanac inače igra na poziciji krilnog centra, koja je "urgentna" Crvenoj zvezdi, ali je pojačanje na tom mjestu neophodno odmah i vidjećemo da li će biti procijenjeno da Tompkins može da pomogne ekipi već posle prvih treninga. Inače, rok za prijavu novih igrača u Evroligi je do 7. februara, pa bi do tada trebalo očekivati da se sve rasplete oko Tompkinsa - ili možda nekog drugog potencijalnog pojačanja.

Tompkins je inače bio 37. pik na draftu 2011. godine, a potom je dvije sezone proveo u Los Anđeles Klipersima. Prvu sezonu u Evropi imao je u dresu Nižnjeg Novgoroda, a potom ga je primijetio Real Madrid u kome je imao važnu ulogu.