Najbolji!

NESTVARNI JOKIĆ GAZI KA NOVOJ MVP TITULI! Ponovo napravio čudo u NBA - niko ne može kao on!

Autor Dušan Ninković

Košarkaš ponovo bio centralna figura i pokazao ko zaslužuje MVP priznanje.

Izvor: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Košarkaši Denver Nagetsa upisali su novu pobjedu u NBA ligi, a centar Nikola Jokić ponovo je bio najbolji pojedinac meča! Najbolji košarkaš tima iz Kolorada u pobjedi nad Portlandom imao je 27 poena, 22 skoka i 12 asistencija, što je bilo dovoljno za jubilarni 120. tripl-dabl u NBA karijeri. Takođe, Jokić je postao prvi igrač poslije legendarnog Vilta Čemberlena sa šest mečeva na kojima je imao "20-20-10" u tri najbitnije kategorije.

I sada ga samo teorija može odvojiti od trećeg MVP priznanja u ligaškom dijelu sezonu. Jokić je nakon problema sa povredama Džoela Embida iskočio u prvi plan, a djeluje da mu je Šaj Gildžes-Aleksander sada najveći konkurent. Mladi Kanađanin sjajno vuče Oklahomu kroz čitavu sezonu, ali je Jokić i pored toga u prednosti - znaju i Amerikanci da niko u ligi ne može u kontinuitetu da bilježi brojke poput njegovih.

Nikola je ovako fenomenalnu partiju obilježio tripl-dabl učinkom za samo tri četvrtine, a u posljednjoj dionici malo je popravljao svoj učinak. Tada nije bilo potrebe da provodi na terenu previše vremena jer je Denver od prvog minuta meča imao prednost koja se nije dovodila u pitanje. Za to bi košarkaš mogao da zahvali i saigračima, pošto su bili na izuzetno visokom nivou. Čak šestorica su postigli više od 13 poena na meču i Nagetsi u toj situaciji nijesu mogli da izgube!

U poraženom timu najbolji su bili Henderson (30 poena) i Simons (29 poena), ali bez prave podrške saigrača nijesu mogli da ugroze aktuelne šampione NBA lige. Pošto nijesu izbjegli poraz košarkaši Portlanda ostali su na pretposljednjem mjestu tabele na Zapadu, dok je Denver (34-16) sada četvrtoplasirani tim u konferenciji. Ispred šampiona nalaze se Oklahoma i Minesota (34-15), ali i Klipersi sa skorom 32-15.