ODGOVOR?

DA LI JE JOKIĆ OVIM REČIMA "PECNUO" EMBIDA? MVP pobegao sa megdana, a Somborac se javio: Ljudi, pa zato igram košarku!

Autor Milutin Vujičić

Nikola Jokić govorio o tome koliko uživa da igra neizvesne utakmice.

Izvor: Twitter/MattBrooksNBA/Screenshot

Srpski košarkaš Nikola Jokić dominirao je prethodne večeri sa Denverom protiv Milvokija (113:107) i posle preokreta uspeo je da upiše novi tripl-dabl, a posle meča deluje kao da je "pecnuo" i Džoela Embida. Govoreći o tome koliko uživa da igra neizvesne i teške utakmice, Jokić je praktično odgovorio Embidu koji je pre samo nekoliko dana "pobegao sa megdana" u Denveru i prijavio da ima problem sa kolenom.

Otprilike u isto vreme, Jokić je dobio nezgodan udarac prstom u oko, ali nije ni pomišljao da pauzira: "Iskreno, zato i igramo košarku, zato ja igram, volim igru pod pritiskom - volim neizvesne utakmice", kazao je Jokić na konferenciji za medije kada je govorio o nastupu "pod pritiskom".

"To je san svakog košarkaša da se istaknem u tim situacijama, pa i da ne uspeš, to ne znači da si loš košarkaš, nego se tako desilo. Ja volim da igram u takvim okolnostima i to je sjajno za mlade igrače", dodao je Somborac posle meča.

Podsetimo, na istoj utakmici Jokić je imao i genijalan potez kada je sudijama prijavio da Janis Adetokunbo konstantno krši pravila i da je vreme da ga kazne zbog toga, što su poslušali u odlučujućim trenucima utakmice kada su Grka "sklonili" za linije za slobodna bacanja jer je odugovlačio.