Košarka

EVROLIGA UVELA NOVU TEHNOLOGIJU - SPREČAVA NAMIJEŠTANJE MEČEVA! Ugovor je već potpisan, otkriveni su svi detalji!

Autor Nemanja Stanojčić

Evroliga je potpisala ugovor sa kompanijom "Sportradar".

Izvor: MN Press

Evroliga potpisala je ugovor sa kompanijom "Sportradar" i radiće na čuvanju integriteta svih takmičenja koje su pod njenim okriljem. Cilj je jasan, zajednički rad i zaštita svih takmičenja u naredne dvije godine kako bi se pratili razani šabloni klađenja i kako ne bi bilo nekih spornih situacija.

"U pitanju je kompanija koja ima preko 18 godina iskustva u praćenju šablona klađenja na mečeve korišćenjem tehnologije kako bi detektovala potencijalne probleme za integritet takmičenja. Takođe će raditi na podršci i edukaciji svih u cilju sprečavanja manipulacije mečeva i bilo čega u vezi sa namiještanjem mečeva", navodi se u saopštenju elitnog takmičenja.

Oglasio se i sportski direktor Evrolige Ibrahim Erkan. "Naš cilj je da apsolutno sve utakmice budu u skladu sa fer-plejom, sa nultom tolerancijom prema bilo kakvom neadekvatnom ponašanju. Želimo da pratimo sva takmičenja, da radimo zajedno da garantujemo ispunjenje strogih moralnih, etičkih principa i da stvorimo odnos iskrenosti, poštovanja i povjerenja", poručio je Erkan.