ODLUČENO

ZVANIČNO JE - MVP NAGRADA ABA LIGE NOSIĆE IME PO DEJANU MILOJEVIĆU!

Autor Nemanja Stanojčić

Nagrada za najkorisnijeg igrača ABA lige (MVP) nosiće ime po Dejanu Milojeviću.

Izvor: MN Press

MVP nagrada ABA lige nosiće ime po Dejanu Milojeviću! Stigla je i zvanična potvrda od strane čelnika regionalnog takmičenja i ovo je omaž za tragično preminulog srpskog košarkaša i trenera. Odluka je bila jednoglasna.

"Milojević je ostavio veliki trag i kao igrač i kao trener. Njegovi rekordi i danas su na snazi, a tri puta u nizu je osvajao MVP priznanje. Sjećanje na legendarnog košarkaša i trenera biće vječno, pošto će se na kraju svake sezone dodeljivati nagrada koja će nositi njegovo ime", navodi se u tekstu.

Iz ABA lige su nedavno za MONDO naglasili da je "Predsjedništvo podnijelo inicijativu da se nagrada zove po Milojeviću i da je sve to urađeno prije raznih predloga i inicijativa i da nema nikakve veze sa tim." Tako je, nekoliko dana kasnije stigla i zvanična potvrda.

Od Milojevića se oprašta cijeli košarkaški svijet. Tako je na utakmici Golden Stejta intonirana himna Srbije u Dekijevu čast. Tu su bili i njegova supruga Nataša, sin Nikola i ćerka Maša i bilo je mnogo suza. Stiv Ker održao je srceparajući govor, pa je priznao i da je "drmnuo rakiju" uoči meča Miloju u čast...

Mnogi su nosili i majice sa natpisom "Brate", kako na samoj utakmici gdje su to radili svi igrači Voriorsa, kao i igrači Atlante predvođeni Bogdanom Bogdanovićem i bivšim selektorom Srbije Igorom Kokoškovim. Tako su istu majicu nosili i mnogi drugi širom NBA lige poput Luke Dončića i Bobana Marjanovića.